Ontwikkelingen binnen dierenspeciaalzaken

29 juni 2022 15:41

Ontwikkelingen binnen dierenspeciaalzaken

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Vooral de ontwikkelingen in de branche waar je bedrijf zich in bevindt. Zo kun je jouw diensten en/of producten aanpassen op de behoeftes van je klanten. Dit geldt voor elke branche, ook voor de dierenspeciaalzaken. Wat zo fijn is aan het hebben van een dierenspeciaalzaak is dat er altijd openingen zijn naar nieuwe dingen. Er zullen altijd mensen zijn met huisdieren die dus ook naar dierenspeciaalzaken gaan. Als jij als ondernemer met je dierenspeciaalzaak eruit blinkt met bijvoorbeeld unieke producten of een breed assortiment, zal je altijd relevant zijn en is de kans kleiner op slechte verkoopmaanden. Wil jij ook op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen de dierenspeciaalzaken? Dan is deze blog iets voor jou!

Huisdieren geven comfort

Sinds de coronaperiodes zijn veel mensen getroffen met depressie. Doordat men niet meer de deur uit kon gaan en thuis moest blijven voelden sommige zich daar erg slecht door. Wat dan wel een lichtpuntje in de duisternis was is dat veel menen comfort aangeboden kregen door hun huisdieren. Daar werd dan ook meer aandacht aan besteed door het kopen van nieuwe speeltjes en lekkernijen voor de beestjes. Wat ook veel voorkwam is dat men huisdieren gingen aanschaffen in corona doordat ze tijd te veel hadden. Na de corona zijn er helaas ook weer wat dieren gedumpt zoals konijnen en cavia’s, omdat ze er nu geen tijd meer voor hebben. Maar er zijn zeker ook nog mensen die wel nog steeds gelukkig zijn met hun coronahuisdieren, en die omarmen ze nogal te graag. Sinds de coronaperiode zal je dus wel merken dat dierenspeciaalzaken het wat drukker hebben gekregen.

Creativiteit

Tegenwoordig zie je veel verschillende soorten speeltjes in dierenspeciaalzaken. Vroeger had je hooguit een paar piepspeeltjes of wat knuffels, maar nu is er nog veel meer bijgekomen! Nu heb je spelletjes om de intelligentie van je hond te testen, deze worden denkspelletjes genoemd. Dit kan van alles zijn. Je hebt ook knuffels met een dik stuk touw in, zodat het niet makkelijk kapot gaat. Tegenwoordig heb je ook piepknuffels die realistische producten moeten voorstellen, zoals een zak chips, een flesje bier, een worst en een blikje cola. De industrie is dus erg creatief met het ontwerpen en creëren van deze producten.

Exporteren van vogelvoer

In sommige landen zoals in Korea bijvoorbeeld hebben ze niet de merken vogelvoer zoals we dat hier in dierenspeciaalzaken hebben. Bijvoorbeeld Versele-Laga kennen ze daar niet, maar het is wel een heel goed merk. Wat sommige vogelfokkers in die landen dus doen, is het importeren van vogelvoer wat in Nederland verkocht wordt. Dit vogelvoer wordt dan daar gebruikt voor de vogels die gefokt worden bij de fokker. Mocht jij dus als ondernemer van een dierenspeciaalzaak diverse talen kunnen spreken, dan zou je het kunnen overwegen om vogelvoer te exporteren!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.