Onderstreep je duurzame bedrijfsimago met eco pennen

30 januari 2023 08:30

Onderstreep je duurzame bedrijfsimago met eco pennen

Is het nog aantrekkelijk om een pen als relatiegeschenk te geven? Zijn pennen nog wel gewild? Absoluut.  Hoewel het basisprincipe van de pen ongewijzigd is, gaat-ie ook met zijn tijd mee. Met ecologische pennen profiteer je van de onverminderde aantrekkelijkheid van de pen als schrijfmiddel en onderstreep je tegelijkertijd je duurzame imago.

Pennen zijn en blijven uiterst populaire relatiegeschenken. Ondanks tablets, laptops en pc’s  nemen mensen dit schrijfmiddel nog steeds veelvuldig ter hand. Wie ze uitdeelt op beurs, evenement of congres of bijvoorbeeld tijdens een personeelsvergadering, merkt dan ook dat ze gretig aftrek vinden. 

Tel bij de blijvend grote populariteit en de mogelijkheid om je duurzaamheid uit te dragen,  het gegeven dat pennen ook relatief weinig kosten. Ze passen ook perfect bij bedrijven met kleinere marketingbudgetten. En laat je duurzame pennen bedrukken, dan vergroot je je zichtbaarheid. Je creëert extra bedrijfs- en merkbekendheid met eco pennen met logo! Kortom, een duurzame bedrukte pen levert je veel op.

Van welke materialen zijn ecologische pennen?

Zie je de meerwaarde van eco pennen bedrukken? Dan popt vast de vraag op: welke eco pennen zijn er? Van welk materiaal zijn ze gemaakt?

Karton.  De absolute topper onder de duurzame pennen zijn kartonnen pennen met logo. Voor weinig geld en leverbaar in elegante modellen. Een pen met een papieren body is een prima relatiegeschenk!

Stro. Dat klinkt grappig: een pen van stro. Ook dit is een duurzaam materiaal. Kies voor het topmodel, (deels gemaakt) van stro en leverbaar in diverse kleuren, of voor een van de andere modellen, afhankelijk van vooral je smaak en gewenste uitstraling. 

Bamboe en hout.  Bamboe pennen zijn sterk in opmars. Bedrukte bamboe pennen hebben een stijlvolle uitstraling, net als houten pennen. Ze ogen luxe, zeker in metallic afwerking,

Kurk. Helemaal van nu zijn relatiegeschenken gemaakt van kurk. Natuurlijk leuk om solo te geven, maar ook als set (bijvoorbeeld een kurken doos met balpen en rollerpen), of in combinatie met andere promotieartikelen gemaakt van dit natuurlijke materiaal van de kurkeik.

Gerecycled plastic of gerecycled aluminium. Bedrukte eco pennen zijn een ware hype. Val op met een doorschijnend exemplaar, gemaakt van petflessen. Of liever een duurzame balpen gemaakt van gerecycled aluminium?

Natuursteenextracten. Wil je echt wat anders dan anders, laat dan je oog vallen op de pen gemaakt van een mix van natuursteenextracten. In een opvallend witte uitvoering verkrijgbaar.

Mix van materialen. Veel pennen zijn samengesteld uit meerdere materialen; verschillend materialen voor behuizing en clip of drukmechanisme. Andere pennen bestaan volledig uit duurzaam materiaal, of bevatten een mix aan duurzame materialen. Zoals een pen met tarwestro behuizing en een clip van bamboe en een papieren exemplaar met een houten clip.

Maak je eigen unieke eco pen

Het is altijd fijn als er veel te kiezen valt. Want zo kun je een relatiegeschenk helemaal naar je eigen hand zetten. Naast een ruime keus aan materialen, valt er ook uit veel opties te kiezen. Laat je een duurzame pen bedrukken met een klik- of draaimechanisme, met of zonder clip, een met blauwe inkt of met zwarte. Of wordt het een touchtip of zelfs een inktloze pen met grafietpunt? Waarop de keus ook valt, met een eco pen met logo maak je goede sier! En je duurzame bedrijfsimago wordt extra zichtbaar.

Kijk voor alle eco pennen en ook andere duurzame relatiegeschenken en promotieartikelen bij Gift Campaign.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.