Nieuw product ontwikkelen, waar begin je?

10 augustus 2022 09:00

Nieuw product ontwikkelen, waar begin je?

Als ondernemer heb je wellicht duizend ideeën voor een volgend bedrijf of product. Deze hoef je natuurlijk niet allemaal uit te voeren, maar wanneer een idee maar in je hoofd terug blíjft komen dan is het aan te raden toch eens actie te gaan ondernemen. Toch kan die eerste stap lastig zijn, want waar begin je met je idee? Wij helpen je op weg om van jouw idee daadwerkelijk een goedlopend product of bedrijf te maken.

Welke sector?

Of je nu een nieuw technisch product of kinderspeeltje wilt ontwikkelen, het is goed om eerst op voorverkenning te gaan binnen de sector waar jij actief wilt worden. Heb je een techneut nodig die zaken voor jouw product of een expert die goed kan spuitgieten? Die laatste is een partner die je al vroeg in het productieproces kunt meenemen, omdat zij veel kennis hebben over het ontwikkelen van nieuwe producten.

Design en ontwerp

Maar nog voordat je je meldt bij de spuitgieter, is het goed om met een productdesigner aan de slag te gaan. Want bij het ontwikkelen van een nieuw product zijn zij de expert in het tastbaar maken van jouw idee. Productdesign is een vak apart en zij kunnen jou adviseren in de diverse productiemethoden die er zijn. Zoals we al zeiden is spuitgieten een veel gebruikte methode bij het ontwikkelen van nieuwe producten, maar in de kledingsector kun je eerder denken aan goede (buitenlandse) ateliers.

De inkoop

Naast dat je weet hoe je een product gaat produceren en hoe het ontwerp eruitziet, is het belangrijk om de juiste grondstoffen te hebben. Bij sommige producten zul je deze zelf moeten zoeken, bij andere doet de expert het al. Die kan jou dan adviseren welke grondstoffen in jouw geval gunstig zijn, dit scheelt vaak veel werk in het productieproces. Informeer dan ook altijd bij deze producent of ze hier goede tips of adviezen voor hebben.

De reclame

Wanneer je het ontwerp, het productieproces en de grondstoffen op orde hebt dan is het een kwestie van jouw product onder de aandacht brengen en reclame te maken. Hiervoor zijn vele marketingstrategieën denkbaar, de ene wel effectiever dan de ander. Wil je echt een knallende start? Dan is het aan te raden hier een expert voor in te huren. Zij kunnen je product zo in de markt zetten dat niemand er meer omheen kan, en laat dat nou nét zijn wat jij wilt!

Van idee naar product is vaak een proces wat veel tijd kost en hobbels kent, maar laat je hierdoor nooit afleiden. Ieder groot succes is ooit klein begonnen, dus neem vandaag nog die eerste stap en laat al jouw ideeën werkelijkheid worden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.