Nieuw glas plaatsen om te besparen

12 september 2022 15:37

Nieuw glas plaatsen om te besparen

Vanwege de buitengewoon hoge gasprijzen is het verstandig om energiebesparende maatregelen te treffen. Wanneer je glaszetters isolerend HR+ glas laat plaatsen, scheelt dat heel wat energiekosten. Ontdek hier waarom!

Maatregelen om te besparen

De huidige gasprijzen zijn hoger dan ooit. De internationale ontwikkelingen tussen Rusland en Oekraïne spelen hierin een belangrijke rol. Deze spanningen op internationaal niveau en de daarop volgende sancties, zorgen niet alleen voor stijgingen in de prijzen, maar ook voor gas tekorten en dat er minder alternatieven beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende maatregelen die je zelf kunt treffen om te besparen op je energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming in de winter niet te hoog te zetten en wollen truien te dragen, of aan efficiënter met warm water omgaan door korter en minder warm douchen.

Een andere belangrijke besparingsmogelijkheid is je kantoor zo goed mogelijk laten isoleren, bijvoorbeeld door het vervangen van je glas. Met het laten plaatsen van dubbel glas of HR+ glas met een extra sterke isolerende werking kun je heel wat euro’s besparen!

De isolatiekwaliteit van dubbelglas

Wanneer je een raam met enkel glas hebt, ontstaat er veel tocht waardoor de warmte in huis niet efficiënt wordt verdeeld en je veel moet stoken in de winter om het comfortabel binnenshuis te houden. Het is dus verstandig om wanneer je enkele glazen hebt deze hoe dan ook te vervangen door dubbele glazen.

Zo verlies je al wel veel minder warmte dan bij enkel glas en bespaar je direct stookkosten. Echter, ook in het geval van dubbelglas kan het zo zijn dat je niet zo goed mogelijk isoleert en hogere kosten betaalt voor je energie dan nodig is. Met dit standaard dubbel isolatieglas gaat er namelijk toch vaak nog warmte verloren. Een interessante optie om flink te besparen op energie door zo goed mogelijke isolatie is het laten plaatsen van HR ++ glas door een professionele glaszetter.

Wat is HR+, HR++ en HR+++ glas?

HR+  HR ++ of driedubbel glas(HR+++) gaan een stapje verder dan normaal dubbelglas. HR staat voor hoog rendement. De plusjes hebben te maken met de spouwdikte. HR+++ isoleert nog beter dan HR+ glas. Dit sterke glas zorgt ervoor dat alle warmte binnen blijft en dat je geen last hebt van eventuele geluidsoverlast van buiten, en vooral: het isoleert zo goed mogelijk. HR+ of HR++ glas heeft een speciale coating die de isolatiewaarde verhoogt.

Daarnaast is bij normaal dubbelglas de spouw met droge lucht gevuld, en wordt bij deze soort glas de spouw met sterk isolerende edelgassen gevuld zoals Argon die de warmte reflecteert en weerkaatst. Dit zorgt dus ook voor deze hoge warmte-efficiëntie. Als reactie op de stijgingen van gasprijzen is het laten plaatsen van HR++ of driedubbele glazen dus een heel slimme bespaar methode. Gemiddeld bespaar je hiermee voor een gemiddeld kantoor 250 euro op jaarbasis.

Prijzen nieuwe ramen laten plaatsen

De algemene prijzen om nieuwe ramen te laten plaatsen bestaan uit materiaalkosten, arbeidskosten en eventuele voorrijkosten. Ook wegen andere factoren mee in de prijs, bijvoorbeeld in hoeverre het kozijn moet worden aangepast, welke dikte het glas moet worden, en of je eventueel ventilatieroosters wil laten plaatsen.

In dit overzicht, van Glashandel Gids, vind je de algemene richtprijzen voor het laten plaatsen van nieuwe ramen per glassoort:

Glassoort

Algemene kosten

kenmerken en isolatiewaarde

Enkel glas

tussen de € 40 en € 60

Eenvoudig en snel te plaatsen, isolatiewaarde: laag

Dubbel glas

tussen de € 70 en € 120

Dubbelglas met lucht ertussen, isolatiewaarde: gemiddeld

HR++ glas

tussen de € 120 en € 170

Dubbelglas met edelgas ertussen, isolatiewaarde: hoog tot zeer hoog

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.