Met deze zonnepanelen woon jij duurzamer

11 augustus 2022 09:32

Met deze zonnepanelen woon jij duurzamer

Duurzaam wonen met de zonnepanelen van BeGood is nog nooit zo trendy geweest als nu. En dat is niet zo vreemd, want zonnepanelen hebben talloze voordelen. Bijna elk huis heeft tegenwoordig zonnepanelen op het dak. De prijzen van zonnepanelen worden ook steeds lager, waardoor je steeds goedkoper zonnepanelen kunt kopen. Lees meer in de blog.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Waarschijnlijk lees je deze blog omdat je erover nadenkt om zonnepanelen aan te schaffen. Deze worden op je dak gemonteerd. Er wordt spanning in de bovenste laag van de zonnepanelen opgebouwd wanneer de zonnestralen de panelen bereiken. Deze spanning wordt omgezet naar elektriciteit, die via een omvormer loopt. Hierna wordt de spanning omgezet in wisselspanning. Je hebt dan meteen bruikbare energie.

Lagere CO2 uitstoot

Je stoot geen CO2 meer uit met de Zonnepanelen Amersfoort. Energie uit zonnepanelen is hele schone energie waarbij geen enkele CO2 vrijkomt. Met behulp van zonnepanelen kun je 60 kg per vierkante meter besparen, en dit helpt erg goed tegen het broeikaseffect.

Minder energiekosten

Wanneer je zonnepanelen hebt, kun je zelf elektriciteit opwekken. Hierdoor ben je dus veel minder afhankelijk van je energieleverancier. Als je genoeg zonnepanelen hebt kun je je gezin zelfs laten draaien op zonne-energie en heb je je energieleverancier niet eens nodig! Zonnepanelen zijn een prijzige investering, maar je verdient deze binnen 7 tot 8 jaar terug. Daarna kun je winst maken op de energierekening.

Salderen wordt eenvoudig

Een ander voordeel van zonnepanelen is dat je de ongebruikte energie makkelijk kunt salderen. Vooral in de zomer wek je meer energie op dan je verbruikt, waardoor het mogelijk is om de energie die je niet gebruikt terug te leveren aan het net. Hier krijg je uiteraard een vergoeding voor. Je kunt je energieleverancier vragen naar de mogelijkheden.

Lang plezier van zonnepanelen

Zonnepanelen gaan jarenlang mee en hebben een lange levensduur. Hierdoor kun je heel lang op een duurzame en goedkope manier wonen. Je kunt wel 25 jaar lang plezier hebben van je zonnepanelen! Als je je zonnepanelen binnen een paar jaar terugverdiend hebt, dan kun je er de rest van hun levensduur van profiteren.

Hogere woningwaarde

Als je je zonnepanelen op het dak van je woning monteert, dan stijgt de waarde van je huis. Als je je woning ooit wilt verkopen, dan zul je dus winst maken omdat je zonnepanelen hebt. Met zonnepanelen heb je namelijk minder woonlasten en houd je maandelijks geld over. Ook heb je een duurzaam energielabel. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk voor potentiële kopers, waardoor je woning sneller verkocht wordt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.