Meer werkgeluk door te bewegen, dat bereik je zó!

11 juli 2022 14:11

Meer werkgeluk door te bewegen, dat bereik je zó!

3 tips voor meer werkvitaliteit

‘Wow, ik heb echt spijt van die training’, dat hoor je eigenlijk nooit. Want we weten allemaal dat je je fijner voelt als je bewogen hebt. Zelfs met een klein blokje om tijdens je lunchpauze zit je al lekkerder in je vel. En wanneer jij je goed voelt, straal je dat uit naar je omgeving. Maar de cijfers tonen aan dat het toch allemaal een stuk lastiger blijkt om in beweging te blijven. 

Wat kun je als HR-professional doen om het werkgeluk van je medewerkers te vergroten en ze motiveren om meer te bewegen?

We bewegen nóg minder dan we al deden

Sinds begin 2020, de start van de pandemie zijn we met z’n allen minder gaan sporten en bewegen, wat een negatieve invloed heeft op onze vitaliteit. Volwassenen sporten zo’n 8% minder en jongeren zelfs 13%. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek door NOC*NSF. In dit onderzoek wordt gesproken over een beweegcrisis, als gevolg van de Covid-crisis. Wat kun je als HR-professional doen om je mensen te motiveren meer te bewegen?

62% van de volwassen ondervraagden gaf aan in 2019 nog elke maand te sporten. In 2020 was dat 60% en in 2021 54%. Bij jongeren daalde het regelmatig sporten van 78% in 2019, naar 68% in 2020 en 65% in 2021. Oftewel, sinds de start van corona sporten volwassenen 8% minder, en jongeren 13%. En het ging al jaren niet zo best met het bewegen…

Moeilijk vol te houden

Hoewel er aan het begin van de Covid-crisis nog meer werd gesport (denk aan de groepjes die in de buitenlucht bewogen) zijn de cijfers eind 2021 een stuk minder positief. Kennelijk vinden we het moeilijk om het sporten vol te houden als de omstandigheden uitdagend zijn. De vraag is nu ook hoe we in de toekomst beter voorbereid kunnen zijn, niet alleen op een pandemie zelf maar ook op gezond blijven leven tijdens zo’n crisis.

Zo blijf je vitaal, nu in tijden van voortdurend hybride werken!

Vitale werknemers, nu en straks

Sporten maakt je blij. Het houdt je fit en geeft energie. Ook nu Corona hopelijk achter ons ligt, bewegen we steeds minder. Om talloze redenen. Van simpelweg geen tijd tot aan kinderen en werk. Het is ook best lastig om regelmatig sporten, bewegen en ontspannen in je dagelijks leven op te nemen. 

Werkgevers doen hun best om hun mensen daarin te ondersteunen, vaak vanuit goed werkgeverschap of duurzame inzetbaarheid. Van het incidenteel sponsoren van een groepje hardlopers, fietsers of zwemmers, sport opnemen in secundaire arbeidsvoorwaarden tot een volledig vitaliteitsprogramma. Wat helaas vaak ontbreekt is flexibiliteit voor de werknemer om zelf te kiezen waar, hoe en wanneer men gaat sporten.

1. Drempels wegnemen, mét alle vrijheid

Champ schuift de drempels om niet te sporten aan de kant en maakt sporten weer simpel en toegankelijk. Via Champ heb je toegang tot duizenden workouts, met het grootste en meest gevarieerde sportaanbod van heel Nederland. Daarmee sport je met óf zonder abonnement. Heb je volledige vrijheid om te proberen en variëren. Ga alleen wanneer het jou uitkomt, of bouw een nieuw ritme op. Sport altijd precies zoals dat op dat moment bij jouw levensstijl past. Dat is Champ. Een platform gericht op vitaliteit, vrijheid en fitheid.

2. Wachten op motivatie? Nee, gewoon beginnen!

Dat we van regelmatig bewegen, letten op onze voeding, voldoende slaap en ontspanning fijner in ons vel zitten is inmiddels wel duidelijk. Daardoor voel je je zowel privé als op je werk gewoon beter en blijer. En fitte, gemotiveerde werknemers wil je in je team én voor je klanten. Happy en healthy people make happy clients.

De vraag is wat de beste manier is om vitaliteit op de werkvloer te faciliteren. En hoe je je mensen motiveert om gebruik te (blijven) maken van wat je aanbiedt. Champ is de nieuwe beweging voor werkvitaliteit.

Het is eigenlijk heel simpel: je moet gewoon beginnen.

3. Kom in actie

De eerste stap naar meer werkvitaliteit? Vertel ons meer over de behoefte van jouw organisatie en we denken graag met je mee.

Over Champ, hét platform voor werkvitaliteit

Dat we van regelmatig bewegen, letten op onze voeding, voldoende slaap en ontspanning fijner in ons vel zitten is inmiddels wel duidelijk. Daardoor voel je je zowel privé als op je werk gewoon beter en blijer. En fitte, gemotiveerde werknemers wil je in je team en voor je klanten. De vraag is wat de beste manier is om vitaliteit op de werkvloer te faciliteren. En hoe je je mensen motiveert om gebruik te (blijven) maken van wat je aanbiedt. 

Ontdek net als Albert Heijn, Jumbo, Decathlon, Etos, Asr en Menzis de voordelen van samenwerken met Champ, sinds 2019 hét platform voor werkvitaliteit. ‘There’s a champ in every body’ is ons motto. We bieden programma’s, challenges en gamification om mensen te motiveren. Losse lessen, rittenkaarten en abonnementen. Voor alle leeftijden, op elk niveau en altijd dichtbij. Zo houden we alle medewerkers van ons land vitaal.

Champ B.V.
Nijverheidsweg 16c
3534 AM Utrecht
030 – 307 95 00
hello@champ.nl 
www.champ.nl 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.