Maak het verschil met opvallende bedrijfspromotie

11 maart 2024 14:29

Maak het verschil met opvallende bedrijfspromotie

Je bedrijf promoten is heel belangrijk. Door een uitgekiende promotie kun je je klantenkring en daarmee je omzet vergroten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt online reclame maken of je bedrijf presenteren op een beurs of congres. Ook sponsoring van plaatselijke activiteiten is een goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. En dan zijn er nog opvallende manieren voor bedrijfspromotie die niet iedereen snel zal toepassen. Bedenk wel dat meer klanten ook meer werk betekent. Hier moet je dus wel op voorbereid zijn. Het is niet zo zinvol om meer klussen aan te nemen om vervolgens te moeten constateren dat je het vele extra werk niet aankunt.

Huis aan huis reclame

Je kunt voor huis aan huis reclame natuurlijk een folder gebruiken met aanbiedingen. Maar je kunt ook een persoonlijke glossy maken waarin je de lezer een kijkje achter de schermen gunt binnen je bedrijf. Als je uitgebreid uitleg geeft over wat je bedrijf doet en wat de klant kan verwachten, dan spreekt dat veel mensen aan. Er zijn natuurlijk mensen die geen ongeadresseerd drukwerk ontvangen, maar je kunt zo’n persoonlijke glossy ook laten neerleggen in bijvoorbeeld een bibliotheek of de wachtruimte bij de tandarts of de kapper.

Billboard reclame

Voor bedrijven die echt groot willen denken is het mogelijk om reclame te maken via een billboard langs snelwegen. Je kunt hiervoor verschillende tarieven reclametijd inhuren. Dit kun je afstemmen op de momenten van de dag dat de kans het grootst is dat jouw doelgroep langs het billboard rijdt. Dit kunnen mannen tussen de 20 en 40 zijn, maar ook senioren van 60 jaar en ouder. Jouw boodschap wordt afwisselend getoond met die van anderen. Het is ook mogelijk om op deze manier te adverteren op treinstations. Bedenk wel of het zinvol is om op deze manier te adverteren, want het is één van de duurdere opties. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die billboards exploiteren. Hier kun je een offerte aanvragen voor een campagne.

Giveaways laten personaliseren

Behalve een mooi eigen magazine maken kun je ook zogenaamde giveaways laten voorzien van het logo of de bedrijfsnaam van jouw onderneming. Dit zijn kleine cadeautjes die je weggeeft tijdens de opening van de zaak, een beurs of een event waar je met je bedrijf als sponsor aanwezig bent. De meest gebruikte items voor dit doel zijn aanstekers, balpennen en ballonnen en petjes voor de kinderen. Maar er zijn tal van andere producten die je kunt laten personaliseren. Ook hier kun je het verschil maken, bijvoorbeeld door voor een product te kiezen dat is gemaakt van gerecycled materiaal of op een andere wijze duurzaam is geproduceerd. Duurzaamheid is een belangrijk item, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Op dit punt kun je je dus positief onderscheiden van de concurrentie. Let bij het laten maken van items met je logo dat je kiest voor een kleur die een goed contrast oplevert met de kleur van het bedrijfslogo. Beoordeel de proefdruk zorgvuldig voordat je opdracht geeft om je order uit te leveren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.