Laat zien wat je doet: (bedrijfs)video

18 april 2024 08:30

Laat zien wat je doet: (bedrijfs)video

Je herkent het vast wel. Je wilt even snel door je Instagram heen scrollen, maar je blijft maar door scrollen: van kattenfilmpjes tot de perfecte koffie’tjes en tussendoor nog een aantal video-advertenties van dat leuke restaurant of de webshop die je laatst had bezocht. Voordat je het weet ben je een halfuur verder, terwijl je maar even wilde kijken.

Dat is de kracht van videocontent. Video’s trekken onze aandacht en houden het vast. Mensen kijken veel liever een video dan dat ze een tekst lezen. Dit maakt dat video’s zeer geschikt zijn voor bedrijfscommunicatie. Mensen blijven kijken naar je video waarin je bijvoorbeeld laat zien wie je bent, wat je doet of waarom mensen bij jou moeten komen werken.

Waarom investeren in video?

Naast dat je met een video de aandacht van je doelgroep trekt en deze vasthoudt, zorgt een video er ook voor dat mensen jouw merk beter onthouden. Mensen zijn van nature visueel ingesteld en doordat een video veel visuele elementen bevat, wordt een video sneller onthouden dan teksten. Daarnaast zijn deze visuele elementen in lijn met jouw merkidentiteit. Hierdoor herkent je doelgroep je merk niet alleen sneller, maar bouw je ook merkvertrouwen op.

Bovendien zorgt een video op je website er niet alleen voor dat je de aandacht van de bezoeker trekt, maar ook dat deze bezoeker jouw website sneller vindt. Zoekmachines geven namelijk voorkeur aan websites met videocontent waardoor jouw zoekmachineoptimalisatie (SEO) wordt verbeterd.

Eindeloze mogelijkheden

Naast dat het inzetten van een video talloze voordelen biedt voor je bedrijf, zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden voor welke doeleinden je video kan inzetten. Dit hangt af van je bedrijfsdoelen, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen. Wil je laten zien wat je als bedrijf doet? Maak dan een video die jouw bedrijf laat zien en waar je voor staat. Op zoek naar nieuwe werknemers? Een video die de bedrijfscultuur en werkzaamheden laat zien kan dan zeer geschikt zijn. Wil je je engagement en merkbekendheid op social media vergroten? Kies dan voor korte pakkende video’s die jouw doelgroep zal delen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van video’s die je kan maken om jouw bedrijf meer zichtbaarheid en bekendheid te geven: de mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Nu je bent overtuigd van de kracht van video, wil je vast een betaalbare bedrijfsvideo laten maken. Bij Kontakt Mediapartners ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee om de perfecte video te maken om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten.

Zuidzijde 131
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 32 00
Email: info@kmp.nl

logo kontakt

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.