Kun je beter voor windmolens of zakelijke zonnepanelen kiezen?

21 juli 2022 14:21

Kun je beter voor windmolens of zakelijke zonnepanelen kiezen?

Je hoort veel verhalen over zonnepanelen, maar wist je dat zonnepanelen niet de enige manier zijn om je bedrijf te voorzien van groene energie? Je kunt namelijk ook kiezen voor zakelijke windmolens. Dat gebeurd steeds meer, je kunt duidelijk zien dat er steeds meer windmolens bij komen. Niet zo gek eigenlijk, want in Nederland waait het vaker dan dat de zon schijnt. Waar kun je nu dan het beste voor kiezen? Zakelijke windmolens, of zakelijke zonnepanelen? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Zakelijke windenergie

Het klinkt mooi: je eigen windenergie opwekken voor je bedrijf en zo dus energieneutraal werken. Het is ook heel goed mogelijk, bij verschillende maatschappijen kun je investeren in windenergie en je kunt zelfs ook een eigen windturbine laten plaatsen. Omdat het vaker waait in Nederland dan dat de zon schijnt, kun je die groene energie vrijwel altijd gebruiken en heb je ook ‘s nachts beschikking tot die groene energie.

Aan je eigen windturbines en dus je eigen windenergie zitten natuurlijk ook nadelen. Het grootste nadeel is natuurlijk wel dat je zelf een windturbine moet plaatsen. Windturbines zijn vele malen duurder dan zonnepanelen en je moet er ook maar de plek voor hebben. Is je bedrijf wat kleiner, dan is het al snel onmogelijk om voor windenergie te kiezen. Natuurlijk kun je dan alsnog wel kiezen voor windenergie bij je huidige energieleverancier. Je krijgt dan nog wel grijze stroom, maar investeert in ieder geval in groene energie.

Zakelijke zonnepanelen

Zakelijke zonnepanelen zijn een stuk populairder. Zonnepanelen zijn, zeker vergeleken met een windturbine, namelijk zo geplaatst. Kies je voor zonnepanelen, dan kan dat binnen een dag gedaan worden en dan kun je de volgende dag direct genieten van groene stroom. Zonnepanelen zijn daarbij ook een stuk goedkoper dan het plaatsen van een windturbine en ze zijn dan ook veel toegankelijker voor een wat kleiner bedrijf. Het nadeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je minder vaak groene stroom op kunt wekken en dat je voor het terugleveren maar een zeer klein bedrag krijgt.

Wil je als groot bedrijf echt investeren in duurzaamheid, dan kan windenergie een goede optie zijn. Twijfel je toch over windenergie, dan kun je ook eens kijken naar een warmtebuffer met zonnecollectoren, of toch kiezen voor zonnepanelen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.