Knapperige friet bezorgen: zo doe je dat

17 april 2024 09:52

Knapperige friet bezorgen: zo doe je dat

Als je friet bestelt bij een cafetaria en thuis laat bezorgen, wil je het liefst een nagenoeg gelijke ervaring thuis als in de cafetaria. Dat betekent: warme en vooral knapperige friet. Als cafetariaeigenaar weet je dat dit een flinke uitdaging is, want soms is een bestelling wel 20 tot 30 minuten onderweg. Dankzij gecoate friet heeft dit geen invloed meer en is knapperige friet bezorgen een fluitje van een cent!

Krokante friet op het bord in de zaak is eenvoudiger dan knapperige friet bezorgen. Een vak apart! Sluit je de zak af, dan wordt de patat slap door de condens. Als je de zak open laat, wordt de inhoud snel koud. Het perfecte frietje is gelukkig geen kwestie van geluk hebben. Het heeft alles te maken met goede voorbereiding, correct frituren én de juiste friet in huis halen.

De juiste bereiding

Voor het krijgen van crunchy friet en een tevreden klant is het goed om de baktijd op de verpakking aan te houden. Iedere soort heeft een eigen ideale bereidingstijd, die voor het beste resultaat nauwkeurig moet worden opgevolgd. Schud na een halve minuut frituren de friet even op. Zo voorkom je dat frieten aan elkaar blijven plakken, waardoor ze niet overal perfect goudbruin en krokant kunnen worden.

Via bezorging is de reis van het perfect gefrituurde frietje naar het bord van de gast iets langer. Er kan onderweg van alles veranderen aan de textuur en temperatuur van de friet. Weten hoe je de friet warm houdt en de bite behoudt tot aan het moment van eten? Lek de friet goed uit na het bakken, zodat het binnenin de patatzak niet te vet en vochtig wordt. Het beste is een kleine luchtopening om de condens eruit te laten, maar de warmte wel behouden wordt.

Dikke en dunne friet van McCain

Hoe weet je welke friet het beste is om te serveren aan jouw gasten? Grote kans dat jij, net als vele andere cafétaria’s en restaurants, regular size friet bakt. Die zijn inmiddels zó gebruikelijk dat gasten nergens meer iets anders verwachten. Juist dan kun je als horecaondernemer een bijzonder uitstapje maken! Verras jouw gasten daarom eens met verschillende soorten friet, zoals de super dikke friet van 14/14 of juist met extreem dunne Surecrisp 6/6.

De maat van de friet bepaalt natuurlijk de smaak, textuur en eetbeleving van de gast. Maar het heeft ook invloed op de bereidingswijze en daardoor het eindresultaat.

Gecoate friet is ideale oplossing

De huidige markt geeft de voorkeur aan ‘verse’ frites. Maar wanneer je een terras hebt of eten bezorgd, zou je gecoate friet eens moeten overwegen. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van verse friet. Met gecoate friet, ook wel coated frites genoemd, serveer jij je gasten een zintuigelijke ervaring. Deze friet uit het SureCrisp assortiment van McCain Foodservice heeft namelijk een heerlijke volle aardappelsmaak en blijft langer warm en knapperig. Ideaal dus voor bezorging, op het terras en ook voor in jouw restaurant.

Er wordt vaak gedacht dat de smaak en kwaliteit van gecoate friet onder doet voor die van verse friet. Het is McCain gelukt om kwalitatieve gecoate friet te produceren, met een constante baktijd en die geen nadelig effect heeft op je olie. De coating zorgt ervoor dat jij jouw gasten een consistente zintuigelijke ervaring kan bieden, waar ze ook zijn!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.