Jeugdvrienden zetten start-up Besties op vanuit behoefte in de markt

16 oktober 2023 09:54

Jeugdvrienden zetten start-up Besties op vanuit behoefte in de markt

Jeugdvrienden Jobke Egging en Niek Nijenhuis groeiden samen op in Borculo en bedachten al vroeg de mooiste bedrijfsideeën. Toen zij allebei vader werden kwam de eerste onderneming echt van de grond en werden zij naast vrienden ook compagnons. Jobke en Niek creëerden een nieuw product, speciaal voor kinderen van 3 tot 9 jaar: Besties! Besties zijn luisterkaarten waarmee kinderen zelfstandig naar hun favoriete verhalen kunnen luisteren tijdens het knutselen, onderweg of voor het slapengaan. Hierdoor brengen zij minder tijd op een scherm door.

Sinds de lancering eind 2022 zijn inmiddels 23 luisterkaarten uitgebracht in Nederland en België. Van bekende karakters als ‘Woezel & Pip en Dikkie Dik’ tot nieuwe content en verhalen als ‘Vleertje Muis en Tim de kleine Boswachter’.

Het gebruik van de Besties is intuïtief en eenvoudig: je downloadt de gratis Besties-app, drukt het Besties-karakter uit de luisterkaart, zet deze in elkaar en plaatst hem – nadat je de app geopend hebt – op de achterkant van je telefoon. Dankzij NFC-technologie worden de luisterverhalen vervolgens automatisch afgespeeld.

Uitgevers en contentpartijen zijn enthousiast, het prikkelen van de fantasie wordt met Besties al vroeg en in de juiste doelgroep gestimuleerd. Belangrijk, want voorlezen en naar verhalen luisteren bevorderen volgens onderzoek de verbeeldingskracht, de taalontwikkeling en het inlevingsvermogen van kinderen.

Door de enthousiaste reacties is de weg vrij voor de compagnons om door te pakken. “We hebben recent groeikapitaal opgehaald, waardoor we de komende tijd in andere Europese landen willen uitrollen. Dat de Besties duurzaam vervaardigd zijn, is interessant voor buitenlandse partijen. En door de meerjarige samenwerking met Stichting CPNB kunnen we de leesbehoefte van (jonge) kinderen door middel van activaties en campagnes op veel grotere schaal aanwakkeren”, aldus Niek Nijenhuis. Jobke Egging geeft aan trots te zijn op de potentie van het product: “Het is een mooie evolutie van cassettebandje, naar CD en vervolgens naar luisterkaart. Zonder dat er in deze tijd een scherm aan te pas komt, dat was een vereiste.”

Meer informatie: www.mijnbesties.nl «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.