Hoe kun je opvallen met je winkel of bedrijfspand?

26 maart 2024 10:01

Hoe kun je opvallen met je winkel of bedrijfspand?

Er zijn verschillende manieren om de aandacht te trekken voor je fysieke winkel of bedrijfspand. Bijvoorbeeld met opvallende etalages of met een promotie en/of aanbiedingen. Toch is er vaak wat meer creativiteit nodig om echt op te vallen. Een goed doordachte strategie en effectieve marketingtechnieken, kunnen hierbij helpen. Iets wat ook altijd de aandacht van potentiële klanten trekt is natuurlijk buitenreclame. In de etalage kan alles nog zo mooi uitgestald zijn, maar je moet de kijker eerst nog naar je winkelruit krijgen. Dus hoe trek je de aandacht als de potentiële klant nog niet voor de winkel staat? Uithangborden en lichtborden zijn in dat geval zeer effectief. Hiermee trek je al op afstand de aandacht. Je vergroot de zichtbaarheid van de winkel. Lichtbakken zijn er in allerlei vormen en maten: lichtbakken rond, vierkant, ovaal, rechthoekig of bijvoorbeeld op maat. Je kunt hier dus alle kanten mee op.

De voordelen van een lichtbak

Lichtbakken bieden verschillende voordelen voor ondernemers, vooral als je een winkel of een bedrijfsruimte hebt. Ze geven de ondernemers extra zichtbaarheid en herkenbaarheid en helpen dus bij het opbouwen van de merkherkenning. Een goed ontworpen lichtbak en een opvallende lichtbak kan extra de aandacht vestigen op het bedrijf, zeker ook in een omgeving met weinig licht of in de nacht. Daarbij zorgt de lichtbak ook nog eens voor een professionele uitstraling en een positieve indruk. Het reclamemiddel laat zien dat er wordt geïnvesteerd in het bedrijf en het maakt de uitstraling van het bedrijfspand aantrekkelijk. Moderne lichtbakken zijn meestal gemaakt van duurzame materialen en zijn bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Het is dan ook een lange termijninvestering. Bij bedrijven zoals www.meprint.nl helpen ze je ook op weg als het gaat om de Nen-normen waaraan een installatie van een lichtbak volgens de Europese wetgeving aan moet voldoen. Ook dit is belangrijk omdat je als eigenaar van een lichtreclame verantwoordelijk bent voor een deugdelijke installatie.

Differentiatie en flexibiliteit

Met lichtbakken kun je jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Opvallende kleuren, je eigen logo en/of pakkende berichten op de lichtbak werken hier zeker aan mee. Met deze communicatie via de lichtbak kun je klanten aanmoedigen om jouw bedrijf te bezoeken. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn als het gaat om lichtbakken, kun je voor een lichtbak kiezen die past bij jouw bedrijfsuitstraling en toch de juiste marketingboodschap geven. Voor sommige bedrijven zijn lichtbakken rond met een tekst de juiste keuze en een ander kiest liever voor rechthoekige lichtbak met logo of letters met eventueel één sub-tekst.

De vorm van de lichtbak

Waarom zou je voor lichtbakken rond kiezen en niet voor een andere vorm? Welke vorm je het beste kiest, kan afhankelijk zijn van een aantal factoren. Het is in ieder geval belangrijk om voor een vorm te kiezen die past bij de esthetiek van het bedrijf, de voorkeur, de doelgroep, de omgeving waar de lichtbak komt en het beschikbare budget. Welke vorm je ook kiest, de lichtbak heeft wel als doel om op te vallen en de aandacht te trekken van potentiële klanten. De rechthoekige en vierkante lichtbakken zijn de meest traditionele vormen. Deze vormen worden vaak gebruikt voor winkelgevels maar ook voor boven een ingang of voor langs de weg. Ovale en ronde lichtbakken worden vaak gebruikt door bedrijven die een nostalgische uitstraling willen creëren, maar dat is zeker geen geschreven wet. Een ronde lichtbak kan net zo goed een moderne en strakke uitstraling hebben. Dan zijn er nog de vormlichtbakken; de lichtbakken die een speciale vorm en extra attentiewaarde hebben. Of kies je liever voor de diapositieven lichtbakken met hun luxe uitstraling? Voor extra grote lichtbakken voor buiten zijn de doeklichtbakken een perfecte optie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.