Hoe isolatieschuim bijdraagt aan energie-efficiëntie en kostenbesparing voor jouw bedrijf

13 maart 2024 10:04

Hoe isolatieschuim bijdraagt aan energie-efficiëntie en kostenbesparing voor jouw bedrijf

Isolatieschuim, ook bekend als purschuim of polyurethaanschuim, is een krachtige keuze voor spouwmuurisolatie met aanzienlijke voordelen voor bedrijven die streven naar energie-efficiëntie en kostenbesparing. Dit vloeibare, opencellige schuim, speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie, biedt een naadloze hechting en een hoge isolatiewaarde, waardoor het een uitstekende investering is voor zowel nieuwe constructies als renovatieprojecten.

Wat is isolatieschuim?

Isolatieschuim, in de volksmond ook wel Aminofoam genoemd, wordt geproduceerd in Duitsland en vertoont qua textuur gelijkenissen met scheerschuim. Het wordt via fijne openingen in het voegwerk van de spouwmuur gespoten, waar het zich gelijkmatig verspreidt en effectief opschuimt. Hierdoor worden alle kieren en openingen in de spouwmuur optimaal afgedicht, en dit proces kan in slechts één dag worden voltooid.

Voordelen van isolatieschuim in jouw bedrijfspand

1.Geluidsisolatie voor een stille werkomgeving

Isolatieschuim heeft niet alleen uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, maar fungeert ook als geluidsisolator. Het schuim absorbeert geluidstrillingen, waardoor geluidsoverdracht van buitenaf of tussen verschillende ruimtes in het bedrijfsgebouw wordt verminderd. Dit is vooral waardevol in zakelijke omgevingen waar concentratie en productiviteit cruciaal zijn. Door geluidsoverlast te verminderen, draagt isolatieschuim bij aan een rustige en comfortabele werkomgeving, wat de algehele werkprestaties ten goede komt.

2.Verbetering van de luchtkwaliteit

Isolatieschuim zorgt niet alleen voor thermische en geluidsisolatie, maar draagt ook bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit binnen het bedrijfsgebouw. Het schuim sluit nauwkeurig alle kieren en naden af, waardoor de infiltratie van stof, allergenen en andere verontreinigingen van buitenaf wordt verminderd. Dit resulteert in een schonere en gezondere werkomgeving voor medewerkers. Bovendien helpt het isolatieschuim bij het handhaven van een constante temperatuur en vochtigheidsgraad.

3. Brandveiligheid

Het isolatieschuim voldoet aan strikte brandvoorschriften en is niet alleen dampdoorlatend en vochtbestendig, maar draagt ook bij aan de algemene veiligheid van het bedrijfsgebouw.

4. Energiebesparend

Ondanks een mogelijk initiële hogere investering in vergelijking met andere isolatiemethoden, leidt het gebruik van isolatieschuim op lange termijn tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere energiekosten voor jouw bedrijf, vaak tot 30% op de energierekening.

Duurzaam isoleren: vilt op rol als slim alternatief

Naast isolatieschuim is er een milieuvriendelijk alternatief voor bedrijven: vilt op rol. Gemaakt van verweven vezels, zoals wol, biedt dit materiaal doeltreffende isolatie en is het volledig recyclebaar. Het is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals vloerisolatie, isolatie van houten scheidingswanden en het afdichten van voegen in metselwerk. Bedrijven kunnen dit duurzame vilt op rol bestellen in standaardmaten of op maat gemaakt, wat bijdraagt aan een energiezuinige, kosteneffectieve en veilige bedrijfsomgeving. Kies vandaag nog voor isolatiematerialen die voldoen aan de hoogste normen en een duurzame toekomst voor jouw bedrijf garanderen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.