Het nut van projectmanagement training

17 januari 2023 15:26

Het nut van projectmanagement training

De vraag naar hoogwaardige projectmanagers groeit. Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds een aanzienlijke kloof bestaat tussen de behoefte aan projectmanagers en het beschikbare talent. De wereldwijde vraag heeft tegen 2030 25 miljoen nieuwe projectprofessionals nodig, wat betekent dat er elk jaar 2,3 miljoen mensen de markt moeten betreden om de vraag bij te houden.

Maar welke opties zijn er en hoe maak je een keuze? In deze blog behandelen we dat allemaal en meer.

Waarom is projectmanagementtraining zo belangrijk?

De huidige arbeidsmarkt evolueert. Projectmanagers zullen, net als zoveel andere beroepen, nieuwe vaardigheden nodig hebben om concurrerend te blijven.

De mogelijkheid om te profiteren van projectmanagementtrainingen is belangrijk voor projectprofessionals. Meer dan de helft zei dat een cultuur die prioriteit geeft aan opties voor continue ontwikkeling een belangrijk criterium was bij het zoeken naar een baan.

Of het nu gaat om investeren in een projectmanagementcertificering of het opbouwen van specialistische kennis met een cursus projectmatig werken, dit is het moment om uw capaciteiten een boost te geven.

Welke vaardigheden zijn nodig?

Digitale vaardigheden en datafluency zijn opkomende trends. En iedereen in een projectrol zal digitale tools moeten kunnen gebruiken om belangrijke statistieken weer te geven en te interpreteren.

Dat wil niet zeggen dat zachtere vaardigheden ook niet belangrijk zullen zijn.

In een recent onderzoek over het beroep vond 37% van de respondenten dat people management en betrokkenheid van belanghebbenden de belangrijkste vaardigheden waren die van projectprofessionals vereist waren.

Ook de wervingspraktijken veranderen. Meer bedrijven gebruiken nu geautomatiseerde volgsystemen om ontvangen sollicitaties voor functies te filteren. Deze programma's zoeken naar trefwoorden in cv's die overeenkomen met de gewenste vaardigheden of competenties van toekomstige werknemers.

Waar moet je op letten bij een training projectmanagement?

Een cursus projectmanagement omvat veel verschillende dingen. Welke je kiest, hangt af van wat je nodig hebt. Trainen mag niet eenmalig zijn. Veranderende trends betekenen dat je tijdens je projectmanagementcarrière moet groeien en je moet ontwikkelen.

Het is de moeite waard om even de tijd te nemen om na te denken over jouw ontwikkelingsachterstanden voordat je op zoek gaat naar een trainingsoplossing. Dit kan je doen via zelfevaluatie en door een lijnmanager, belanghebbende of collega om hun mening te vragen.

Heb je een generalistische of specialistische cursus nodig?

Als je starter bent, kan een generalistische cursus die de meeste basisprincipes van projectmanagement behandelt, een goede optie zijn. Een specialistische cursus waarmee je jezelf onderscheidt van de concurrentie, kan nuttiger zijn naarmate jouw carrière vordert.

Hoeveel tijd/geld heb je om te investeren in je ontwikkeling?

Het leren van een nieuwe vaardigheid kan toegevoegde waarde creëren voor jouw klanten. Hetzelfde geldt voor jouw financiën. Overweeg het potentiële rendement op jouw investering voordat je een beslissing neemt. Het kan zijn dat jouw bedrijf zou overwegen je te sponsoren via een cursus. Omdat ze weten dat ze in de toekomst zullen profiteren van jouw verbeterde competentie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.