Energie-efficiëntie van jouw bedrijfspand verbeteren? Vraag verduurzamingsadvies aan!

30 mei 2023 15:03

Energie-efficiëntie van jouw bedrijfspand verbeteren? Vraag verduurzamingsadvies aan!

Heb je het idee dat je veel meer rendement uit je bedrijfspand kunt halen dan op dit moment het geval is? Valt er op het gebied van energie-efficiëntie nog veel te winnen, maar weet je niet zo goed waar je precies moet beginnen? Doe dan een aanvraag voor verduurzamingsadvies. Hierbij stelt een gecertificeerde EPA-U energieprestatie-adviseur een compleet energiebesparingsplan voor je op met persoonlijke adviezen en tips waarmee je direct aan de slag kunt. In deze blog vertellen we je er graag meer over. Mocht je nog geen energielabel voor je bedrijfspand hebben, dan kun je hier een energielabel voor zakelijk vastgoed aanvragen.

Ga direct aan slag met een compleet energiebesparingsplan

Wanneer je verduurzamingsadvies aanvraagt, ontvang je een compleet energiebesparingsplan. Hierin staan de bevindingen van de energieprestatie-adviseur en lees je welke maatregelen je kunt treffen om de energie-efficiëntie van je bedrijfspand te verbeteren. Het plan bevat alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen. Dit kan je een hoop tijd besparen zodat je je kunt richten op je core business.

Persoonlijk advies van een gecertificeerde EPA-U energieprestatie-adviseur

Het opstellen van het energiebesparingsplan gebeurt door een ware expert. Zo komt er een gecertificeerde EPA-U energieprestatie-adviseur bij je langs om te beoordelen hoe energiezuinig het pand is. EPA-U staat voor EnergiePrestatieAdvies-Utiliteitsbouw of EnergiePrestatieAdvies-Utiliteit. De EPA-U richt zich specifiek op zakelijke objecten, zoals bedrijfspanden en kantoren. De energieprestatie-adviseur is dan ook een ware specialist en kan jou voorzien van persoonlijk advies en tips.

Nog geen energielabel of is deze verouderd?

Bij de oplevering, de verkoop of het verhuren van een bedrijfspand ben je verplicht om een energielabel aan de andere partij te overhandigen. Dit label moet uiteraard geldig zijn en mag dus nog niet verlopen zijn. Indien je bij de oplevering, de verkoop of het verhuren van je pand geen geldig energielabel kunt overleggen, dan kun je hiervoor beboet worden. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of er inderdaad een energielabel voor bedrijfspanden aanwezig is. Goed om te weten: voor sommige panden en kantoren gelden er aanvullende eisen. Zo moeten kantoren van 100 m2 of groter sinds 1 januari 2023 over minimaal energielabel C beschikken.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je energielabel inmiddels verouderd is, bijvoorbeeld omdat deze simpelweg verlopen is of omdat je al enkele duurzaamheidsmaatregelen in de tussentijd hebt getroffen. In dat geval kun je het energielabel verlengen of vernieuwen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.