Dossier: Notaris-en advocatenkantoor Rotterdam versus cliënt.

22 december 2021 16:13

Dossier: Notaris-en advocatenkantoor Rotterdam versus cliënt.

Wat was het probleem?

Meneer X. wilde zijn mooie villa in een kleine Zuid-Hollandse gemeente verkopen. Er was een zeer geïnteresseerde koper en een voorlopig koopcontract. Echter, er bleken acht beslagen op zijn huis te liggen. Deze moesten eerst opgeheven worden alvorens het huis verkocht kon worden. Een kandidaat-notaris van een bekend en prijzig Rotterdams notaris- en advocatenkantoor had de zaak van de koper in beheer. De kandidaat-notaris slaagde er niet in om het dossier binnen de reguliere driemaandentermijn van de voorlopige koopovereenkomst af te handelen. De notaris adviseerde daarom om de koopovereenkomst te ontbinden en de verkopende partij voor de gemaakte kosten aansprakelijk te stellen.

Waarom Hof van Bemiddelaars?

De verkoper wilde het huis echter heel graag verkopen. Een bevriende relatie adviseerde hem om hiervoor Frank de Nijs van Hof van Bemiddelaars (HvB) in te schakelen. Dit vanwege zijn reputatie op dit gebied en omdat deze, in zijn rol van bemiddelaar, in deze casus een veel neutralere positie kon innemen.

Wat deed Hof van Bemiddelaars?

Frank de Nijs constateerde dat het juridisch advies van de kandidaat-notaris en de advocaat van de bankinstelling niet juist was. Een voorlopige koopovereenkomst kan na toestemming van koper en verkoper wel degelijk na drie maanden worden opgeschort, en wel met een half jaar. Toen HvB dat beide partijen adviseerde en deze toestemden, kon Frank de Nijs de acht beslagen na bemiddeling en onderhandelen, één voor één van tafel krijgen. Waarna de verkoop van het huis alsnog door kon gaan, tot volle tevredenheid van beide partijen. Reactie cliënt “Vanwege aankoop van onroerend goed werden wij betrokken bij problemen van de verkopende partij. Omdat Frank de Nijs zowel met de belangen van de koper als die van de verkoper rekening hield, hebben wij hem als een zeer kundig bemiddelaar ervaren. Franks’ directe benadering, vasthoudendheid en oplossingsgericht denken hebben ons het vertrouwen gegeven om de aankoop door te zetten. Ik kan Frank de Nijs van Hof van Bemiddelaars zeer aanbevelen, hij weet wat hij kan doen zonder ingewikkelde, lange en dure gerechtelijke procedures in te hoeven zetten.”

Hof van Bemiddelaars -- Bemiddeling én oplossing bij verkeerd juridisch advies.

Ook behoefte aan kundige bemiddeling: maak vrijblijvend een afspraak of stel uw vraag online.

Tel: 0115 - 61 51 20

Naar alle berichten van Hof van Bemiddelaars terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.