Doorwerken na uw pensioen, hier zijn genoeg opties voor

10 januari 2023 15:41

Doorwerken na uw pensioen, hier zijn genoeg opties voor

Nu de levensverwachting stijgt, bereiken meer mensen de pensioengerechtigde leeftijd dan ooit tevoren. Voor velen betekent dit leven van hun spaargeld, sociale uitkeringen, investeringen en misschien een pensioen. Maar wat als u uw inkomen wilt aanvullen?. Hier is een korte gids met een aantal manieren waarop u extra geld kunt bijverdienen bij aow en pensioen.

Deeltijdwerk

Een van de populairste manieren voor senioren om geld te verdienen is parttime werken. Afhankelijk van uw vaardigheden en ervaringsniveau zijn er verschillende banen die geschikt zijn voor iemand die met pensioen is of bijna met pensioen gaat. Veel mensen voelen zich bijvoorbeeld aangetrokken tot functies als klantendienstmedewerker, keukenhulp, mentor of klassenassistent, administratief medewerker en meer. Het beste aan dit soort banen is dat ze flexibele uren bieden, zodat u zo veel of zo weinig kunt werken als u wilt.

De gig-economie

Dankzij de opkomst van de technologie is de gig-economie een steeds populairdere manier geworden voor senioren om geld te verdienen tijdens hun pensioen. Als je gespecialiseerde vaardigheden of ervaring hebt op een gebied zoals schrijven of grafisch ontwerp, dan kan freelance werk een geweldige manier zijn om je inkomen aan te vullen terwijl je toch genoeg tijd hebt om te genieten van je pensioen activiteiten zoals reizen of tijd doorbrengen met familie/vrienden. Bovendien, als je betrouwbaar vervoer hebt, kunnen rit-delende diensten zoals Uber/Lyft een extra bron van inkomsten zijn voor mensen die op zoek zijn naar flexibel werk. 

Werk in een pensioen gemeenschap

Veel grote pensioen gemeenschappen bieden nu banen aan als chauffeur, receptionist/administratief personeel en onderhoudsmedewerkers op hun terrein. Dit soort banen gaat vaak gepaard met grote voordelen zoals gesubsidieerde maaltijden en huisvesting en kortingen bij plaatselijke winkels en bedrijven. Bovendien zijn het ideale functies omdat ze geen grote betrokkenheid vereisen, maar gepensioneerden toch in staat stellen actief en betrokken te blijven bij hun gemeenschap en tegelijkertijd extra geld te verdienen! 

Pensioen betekent niet dat het tijd is om achterover te leunen en te ontspannen - het kan ook een geweldige kans zijn om nieuwe wegen te verkennen om geld te verdienen! Of het nu gaat om parttime werk buitenshuis of het verkennen van mogelijkheden binnen de gig-economie, er zijn genoeg verschillende soorten van 65 plus werk om extra inkomen te genereren tijdens hun gouden jaren. Met deze gids in gedachten en een beetje onderzoek naar de verschillende mogelijkheden bij u in de buurt, moet u iets kunnen vinden dat voor u werkt!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.