Door te kiezen voor een professionele wasmachine bespaar je energie en water

1 maart 2023 09:00

Door te kiezen voor een professionele wasmachine bespaar je energie en water

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de huidige samenleving. Niet alleen particulieren zoeken naar mogelijkheden om duurzaam te leven; ook organisaties zetten in op een duurzame manier van werken. Steeds vaker voorzien ondernemers bijvoorbeeld het dak van hun bedrijfspand van zonnepanelen, om zo zelf groene stroom op te kunnen wekken. Niet alleen duurzaam, ook kostenefficiënt. De platte daken van bedrijfs- en winkelpanden lenen zich er goed voor; de zonnepanelen kunnen in precies de juiste hoek gemonteerd worden. Er zijn meer mogelijkheden om in te zetten op duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld ook voor een professionele wasmachine, in plaats van voor een particulier model. Voor verschillende branches is het gebruik van professionele wasmachines om energie en water te besparen interessant.

Voordelen van het gebruik van een professionele wasmachine

Het gebruik van een professionele wasmachine levert verschillende voordelen op. Niet alleen zijn deze machines duurzamer, doordat zij minder energie en water verbruiken voor hetzelfde resultaat. Ook is het aantal draaiuren van deze machines over het algemeen hoger. Het maakt dat de machines minder snel vervangen en onderhouden hoeven te worden. Iets wat, gecombineerd met het lagere energie- en waterverbruik, leidt tot lagere total cost of ownership. De kosten per wasbeurt zijn gemiddeld genomen lager dan die bij een particulier model wasmachine. Professionele wasmachines worden onder meer gebruikt binnen de schoonmaakbranche, binnen zorginstellingen en bijvoorbeeld in de horeca. Onder meer hotels, maar ook restaurants krijgen dagelijks te maken met grote hoeveelheden vuil wasgoed. Vaak moet het wasgoed een volgende dag al schoon en droog zijn.

Professionele wasmachine ontworpen om duurzaam te werken

Veel van de professionele wasapparatuur welke tegenwoordig aangeboden wordt, is op ecologisch verantwoorde wijze ontworpen. Niet alleen wordt hierbij ingezet op het verlagen van het energie- en waterverbruik om mens en milieu te sparen. Ook het tegengaan van een onnodig hoog verbruik van zeep is er onderdeel van. Het leidt tot een schonere wasbeurt; niet alleen voor het wasgoed, waarop bijvoorbeeld zeepvlekken voorkomen worden, maar ook voor de planeet. Veel professionele wasmachines beschikken over een ECO-wasprogramma, om haar gebruikers zo duurzaam mogelijk te kunnen laten wassen. Kijk eens naar het aanbod van een partij als LDL Laundry, die verschillende modellen professionele wasmachines aanbiedt van betrouwbare producenten als Merker en Speed Queen.

Factoren die van invloed zijn op duurzaamheid van machines

Verschillende factoren hebben invloed op de mate waarin een professionele wasmachine bijdraagt aan een duurzame wereld. Denk aan de vulling en daarmee de inhoud van de wastrommel van een professionele wasmachine, de programma’s en de variatie in temperaturen waarop gewassen kan worden, de tijdsduur van deze programma’s en de chemicaliën die gebruikt worden om het vervuilde wasgoed schoon te krijgen. Niet alleen de professionele wasautomaat zelf heeft invloed op een duurzame werking ervan; ook als gebruiker heb je hier een rol in. Kies eens voor een lagere temperatuur, om zo minder energie te verbruiken. Wasprogramma’s op lagere temperatuur duren daarbij vaak minder lang dan een programma op hoge temperatuur. Het kan leiden tot een besparing in het waterverbruik.

Industrieweg 10
3286 BW Klaaswaal
Telefoon: 0186-572900
E-mail: info@laundry.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.