Dit zijn de 7 redenen om cold storage voor transport goederen te implementeren

20 februari 2024 15:41

Dit zijn de 7 redenen om cold storage voor transport goederen te implementeren

Ben jij een ondernemer in de logistiek? Dan weet je maar al te goed hoe lastig het is om alle processen goed in te plannen. Dit geldt met name als je werkt met producten die temperatuurgevoelig zijn. Cold storage voor transportgoederen is dan een ontzettend aantrekkelijke oplossing om de kwaliteit van je bedrijf verder omhoog te stuwen. In deze blog leer je over alle redenen om cold storage te implementeren.

Controle over de temperatuur

In de eerste plaats is het ontzettend handig dat je door middel van cold storage voor transport de volledige controle hebt over de temperatuur. Je hebt vast en zeker horrorverhalen gehoord over transport goederen die gedurende een hittegolf of een sneeuwstorm in een onverkoopbare staat werden aangeleverd. Met name als je onderneming vrij nieuw is, zal dit dodelijk voor je bedrijf zijn. Gelukkig heb je met een draai aan de knop altijd de ideale temperatuur voor je transportgoederen binnen handbereik. Dit is dan ook veruit de grootste reden om een koelhuis voor transport te overwegen. 

Je verlengt de houdbaarheid van producten

Laten we even eerlijk zijn; niemand vindt het leuk om spullen weg te gooien, toch? Het is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom is het zo geweldig dat cold storage de houdbaarheid van je producten aanzienlijk verlengt. Het is alsof je een magische stop-knop hebt tegen bederf! Dat betekent minder verspilling en minder kopzorgen over producten die hun beste tijd hebben gehad voordat ze zelfs maar bij de klant komen. Plus, je klanten zullen je dankbaar zijn omdat ze producten ontvangen die verser dan vers zijn.

Kosteneffectief doordat er minder producten bedeven

We kunnen er niet omheen: geld besparen voelt goed. Door cold storage in te zetten, verminder je de hoeveelheid producten die je door bederf moet afschrijven. Dit betekent minder verlies en meer winst voor jou. Het is eenvoudig: jouw kostbare goederen blijven langer in topconditie, waardoor je ze niet voortijdig hoeft weg te gooien. Zo draagt cold storage bij aan een duurzamere onderneming, en dat is iets waar zowel je portemonnee als het milieu je dankbaar voor zullen zijn. Als je de centen in jouw portemonnee wil houden, is investeren in goede koelopslag een slimme zet.

Geschikt voor lange afstanden transportwagens

Lange afstanden en versproducten; dat klinkt als een riskante combinatie, nietwaar? Maar maak je geen zorgen, cold storage units gaan die uitdaging niet uit de weg. Ze zijn je ware helden die ervoor zorgen dat je verswaren koel en fris blijven, zelfs tussen lange ritten in. Stel je voor: je producten reizen van de ene kant van het land naar de andere of zelfs over de grens – en dit zonder een greintje frisheid te verliezen. Dat is pas een service waar je klanten blij van worden! Zelfs als je goederen een marathon moeten afleggen, zorgen strategische cold koelhuis locaties dat ze de finishlijn halen alsof ze net zijn gestart.

Veel soorten koelopslag opties

Verder is cold storage niet een ‘one size fits all’ oplossing. In plaats daarvan zijn er talloze opties die aansluiten op jouw specifieke behoeften en eisen. Heb je bijvoorbeeld beperkte ruimte? Kies dan voor een compacte unit die toch al je producten perfect koel houdt. Of misschien heb je producten met een specifieke temperatuur? Geen probleem, er zijn units beschikbaar die precies de juiste omgeving creëren voor jouw goederen. Cold storage biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat jij altijd de beste oplossing hebt voor jouw specifieke situatie.

Je voldoet aan voorschriften

We weten allemaal dat regels en voorschriften niet altijd het spannendste onderdeel zijn van je business. Maar laten we eerlijk zijn: ze zijn er niet voor niets. Door te kiezen voor cold storage, zit je altijd goed. Je vinkt namelijk moeiteloos alle hokjes aan als het gaat om voedselveiligheid en andere wettelijke eisen. Daardoor beleef je nooit meer slapeloze nachten, omdat je je zorgen maakt of je wel aan alle regeltjes voldoet.

Het behoud van de productkwaliteit

Als ondernemer zet je je hart en ziel in om producten van je klanten van A naar B te brengen, dus het laatste wat je wil is dat ze hun versheid of smaak verliezen voordat ze in de handen van iemand anders terechtkomen. Met cold storage zorg je ervoor dat alles wat je transporteert zo vers mogelijk blijft, vanaf het moment dat ze geproduceerd worden tot ze uiteindelijk geconsumeerd worden. Zo blijven de smaken optimaal, de texturen perfect en de klanten tevreden!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.