Direct beton met Betondirekt

6 mei 2024 13:22

Direct beton met Betondirekt

Betondirekt, opgericht door Tineke Groen, is een uniek bedrijf. Zowel voor de zakelijke als de particuliere markt levert het in Joure gevestigde bedrijf kwalitatief hoogwaardig beton door heel Nederland. Het beton kan eenvoudig online besteld worden, waarna het binnen twee werkdagen op het gewenste adres geleverd wordt op een tijdstip wat voor de klant het beste uitkomt. Dit is mogelijk door een samenwerkingsverband met ruim veertig gecertificeerde betonmortelcentrales.

Een uniek concept

Na haar middelbare schooltijd kreeg Tineke vrij snel een baan aangeboden in een beton gerelateerd bedrijf. Ze heeft daar zeventien jaar gewerkt en diverse functies gehad. Na die periode is ze voor zichzelf begonnen en heeft ze Betondirekt opgestart.

Dat kwam eigenlijk door haar vader die een uniek concept bedacht had, wat hij bij Tineke neerlegde: het online verkopen van beton, wat tot dan toe nog door niemand gedaan was. Zijn idee kwam voort uit het feit dat betoncentrales voornamelijk in hun eigen gebied klanten van beton konden voorzien, waarbij rechtstreekse verkoop aan particulieren lastig was.

Het was in de tijd dat het online kopen van allerhande producten een hoge vlucht nam en hij zag echt een gat in de markt; zowel voor de kleine bedrijven in de bouwsector als voor de particulieren. Haar vader is vanaf het begin door middel van een adviserende rol betrokken bij het bedrijf.

“Ik had ervaring opgedaan in de betonwereld, waarbij we het voordeel hadden dat zowel mijn vader als ik veel contacten in die sector hebben.”, aldus Tineke, “Dus ik zag het wel zitten. Alle betoncentrales in Nederland zijn toen door ons benaderd waarbij we verteld hebben dat wij hen met ons concept digitaal kunnen voorzien van de kleinere bestellingen vanaf één kuub, voor zowel particulieren als zzp’ers en kleine aannemersbedrijven. Verder heb ik hen verteld dat we ze compleet ontzorgen in de afwikkeling van de bestelling, door bijvoorbeeld de klant te informeren over de verschillende losmogelijkheden, over de hoeveelheid kruiwagens die klaar moeten staan, et cetera en dat zij er alleen maar voor hoeven te zorgen dat op de afgesproken dag de afgesproken hoeveelheid beton bij de klant afgeleverd wordt, waarna ze de factuur naar Betondirekt kunnen sturen. Daar werd heel positief op gereageerd.”  

Het bedrijf is uitgegroeid tot een organisatie waar men niet meer omheen kan

Half maart 2014 ging Betondirekt officieel van start en een maand later kwam de website online. Als vrouwelijke ondernemer in de betonwereld heeft Tineke in het begin best wel moeten vechten voor haar plek. Ze deed het in eerste instantie alleen, met haar vader als adviseur op de achtergrond, en het begon heel rustig met een paar bestellingen in de maand. Maar al snel kreeg ze het drukker en tegenwoordig wordt Tineke bijgestaan door Lilian Stobbe, die sinds 2019 bij haar werkt.

Het bedrijf is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie die dag in dag uit garant staat voor talloze betonleveringen door heel Nederland en waar men in de sector eenvoudigweg niet meer omheen kan.

Omdat Betondirekt contacten heeft met alle leveranciers, kan het totaal onafhankelijk opereren. Als bijvoorbeeld iemand uit Den Haag belt met de mededeling dat hij de volgende dag beton nodig heeft, zijn er in die regio een aantal betoncentrales die gebeld kunnen worden met de vraag of ze dat kunnen realiseren, waardoor de kans van slagen in principe gegarandeerd is. Dit in tegenstelling tot concullega’s die vaak wel afhankelijk zijn. Want sinds het bedrijf dit concept als eerste op de markt heeft gelanceerd, zijn er inmiddels een aantal bedrijven bijgekomen die ook online beton verkopen, maar die zijn onderdeel van een betoncentrale of het betreft een pompbedrijf.

Naast de leveringen via de website is Betondirekt de vaste leverancier van een aantal groothandels in hout-, plaat- en bouwmaterialen.

De bemiddeling van Betondirekt kent nagenoeg geen grenzen

Betondirekt verzorgt ook de levering van schuimbeton, dekvloeren en vloerverwarmingen. Hiervoor heeft het bedrijf ook weer contact met partijen die door het land verspreid zijn. De drie producten worden veelal in combinatie geleverd en zijn perfect om vloeroppervlakten te isoleren en te verwarmen, door een kruipruimte vol te storten met schuimbeton waar bovenop de vloerverwarming komt die vervolgens afgedekt wordt met een dekvloer.

De bemiddeling van Betondirekt kent nagenoeg geen grenzen. “Natuurlijk kunnen wij ook de voorbereidende werkzaamheden doen voor een stort.”, aldus Tineke, “Stel dat een particulier zich bij ons aanmeldt voor bijvoorbeeld een stuk terras in de tuin of een betonnen vloer in de garage, terwijl hij totaal geen ervaring heeft en ook geen klusjesman tot zijn beschikking heeft, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de voorbereidende werkzaamheden, zoals onder andere het verwijderen van oude tegels, grondafvoer, een stukje bekisting en het neerleggen van de wapening netjes geregeld worden.”

Tineke en haar medewerkers werken met korte lijnen en hebben persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. En hoewel heel veel digitaal en telefonisch geregeld wordt, laten Tineke en Lilian zich dan ook regelmatig op locaties zien.

Als aanvulling op dit artikel is er de mogelijkheid om via het programma ‘How it’s done’ van Vimeo in vogelvlucht nog eens te bekijken en te beluisteren wat Betondirekt zoal te bieden heeft.

Tekst: Leo Singor

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.