Dé oplossing voor wiebelende terrastafels

25 november 2022 13:36

Dé oplossing voor wiebelende terrastafels

Mario van der Vleuten is samen met Karel Bus eigenaar van Smart Level Ladder en Smart Level Table uit Venray. In dit artikel vertelt Mario hoe hun samenwerking tot stand kwam en gaat het in het bijzonder over Smart Level Table en haar revolutionaire product voor de horeca, wat ook nog eens heel goed toepasbaar blijkt te zijn in zorginstellingen, bedrijfskantines, et cetera.

Mario’s voorgeschiedenis

Mario is geboren in 1966. Na de Mavo heeft hij drie jaar bij de Rabobank gewerkt en daarna een jaar bij een verzekeringsmaatschappij. Rond zijn twintigste werd hij benaderd door een assurantiekantoor waar hij vervolgens zo’n vier jaar in dienst was. De bedoeling was dat Mario het bedrijf, samen met de zoon van de eigenaar, zou overnemen, maar daar heeft hij toch van afgezien. Hierna had hij een kort zakelijk avontuur met een vriend en heeft hij een jaar bij een makelaar gewerkt, waarna hij rond zijn vijfentwintigste voor zichzelf begon als adviseur in hypotheken en verzekeringen.

In eerste instantie deed hij dat alleen, maar later is hij samengegaan met een collega-bedrijf. Na zes jaar heeft hij een inkooporganisatie op het gebied van hypotheken en levensverzekeringen opgericht die hij tien jaar later, vlak voor de Kredietcrisis van 2008, heeft verkocht.

“We zijn dertien jaar verder en het is een goedlopend bedrijf”

Mario: ”Ik heb daar aardig wat geld aan overgehouden en heb toen zakelijk het een en ander gedaan waarvan het ene wel gelukt is en het andere niet. En toen kwam ik Karel tegen, die iets bedacht had waardoor je een ladder op elke denkbare schuine en/of oneffen ondergrond altijd recht kunt zetten. Hij zocht iemand met wat kapitaal en commerciële vaardigheden, met als gevolg dat we in 2009 samen Smart Level Ladder hebben opgericht. Er volgde een periode van ontwikkeling en doorontwikkeling, met daarbij de nodige beginnersfouten. Maar we zijn dertien jaar verder en het is nu een goedlopend bedrijf waar we druk mee zijn. En in 2017 is Karel met de terrastafel begonnen waar Smart Level Table uit voortgekomen is.”

                                                                   Links Mario van der Vleuten en rechts Karel Bus

Karel is de uitvinder en neemt alle technische zaken voor zijn rekening en Mario zet al zijn commerciële skills in om de gepatenteerde producten op de markt te brengen, met als logisch gevolg dat Karel van beide bedrijven de technisch directeur is en Mario de commerciële directeur.

Voor we verder inzoomen op Smart Level Table, legt Mario nog even kort en bondig uit wat het concept van Smart Level Ladder zo uniek maakt: “Karel heeft het Smart Level System uitgevonden en doorontwikkeld, waardoor je een ladder altijd recht kunt zetten op een schuine en/of oneffen ondergrond en hij heeft het Top Safe System uitgevonden en doorontwikkeld, waardoor je een ladder heel eenvoudig met een paar haakjes aan een dakrand kunt koppelen, zodat deze niet kan wegglijden en ook niet naar links of rechts kan zwiepen.”

Geniaal in z’n eenvoud

In 2017 kreeg Karel het idee om iets te gaan doen aan alle wiebelende terrastafeltjes in Nederland. Dat is inderdaad een probleem waar veel mensen mee te maken hebben en wat de nodige irritaties veroorzaakt. We proberen dat al generatieslang op te lossen met bierviltjes, hoewel iedereen weet dat dat niet echt werkt. De uitvinding van Karel is geniaal in z’n eenvoud. Je kunt de tafel van Smart Level Table niet alleen heel simpel wiebelvrij neerzetten, maar ook nog eens in hoogte verstellen van tweeënzeventig tot honderdacht centimeter, waardoor je van een zittafel ook een statafel kunt maken. In tegenstelling tot andere verstelbare tafels, komen er geen elektrische of pneumatische onderdelen aan te pas en bevat de tafel geen zware motor. Daarentegen wordt alles met een paar simpele handbewegingen gerealiseerd.

Omdat de hele ambiance qua zit- en/of statafels veranderd kan worden, zonder heen en weer gesleep met verschillende soorten tafels, bespaart het de horecaondernemer tijd en dus vaak loonkosten én opslagruimte. Daarnaast is de tafel zo licht dat een medewerker binnen no time zelfstandig het terras op kan bouwen zonder rugklachten te krijgen.

De Smart Level Table staat verder garant voor een optimale horecatoegankelijkheid voor de mindervaliden, die met zo’n tweeënhalf miljoen mensen ongeveer vijftien procent van de Nederlandse bevolking uitmaken, en door de vergrijzing als groep alleen maar groeien. De tafel kan namelijk perfect op hoogte worden afgesteld voor rolstoelen en andere zorghulpmiddelen, waardoor die ook nog eens uitstekend geschikt is voor toepassing in verpleeghuizen en seniorencomplexen.

De tafel is internationaal gepatenteerd en wordt dan ook in binnen- en buitenland op de markt gebracht. Smart Level Table heeft een samenwerking met het Franse bedrijf Werzalit, een van de grootste producenten van tafelbladen wereldwijd, die het verstelbare onderstel van het Venrayse bedrijf in haar collectie heeft opgenomen. Dat houdt in dat het daardoor in bijna dertig landen niet alleen onder de aandacht komt van talloze horecabedrijven, maar ook van een onbeperkt aantal zorginstellingen en mkb-bedrijven; kortom alles waar het nodige interieur aanwezig is.

Binnen een paar seconden wiebelvrij op elke gewenste hoogte

Omdat een filmpje vaak meer zegt dan een uitgebreide beschrijving, staat er één op de homepage van Smart Level Table. In een minuut is heel goed te zien hoe de tafel binnen een paar seconden wiebelvrij op elke gewenste hoogte staat, hoe eenvoudig en efficiënt de bediening ervan werkt en hoe rolstoelvriendelijk het is.

Verder kom je via 'Handleiding' rechts onderaan de pagina op een pagina waar je nogmaals kunt klikken op ‘Handleiding Smart Level Table’. Dan zie je een filmpje op YouTube waarin in twee minuten heel duidelijk in beeld wordt gebracht hoe de tafel precies in elkaar steekt.

Tekst: Leo Singor

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.