De eindeloze mogelijkheden van betonblokmallen

12 mei 2023 09:35

De eindeloze mogelijkheden van betonblokmallen

Betonblokken gaan niet alleen lang mee, maar blijven ook vormvast. Daarom worden deze sterke blokken vaak gebruikt voor het bouwen van keldermuren, funderingen, stallen en industriële gebouwen. Heb jij een betonconstructiebedrijf? Produceer je betonblokken dan met de betonmallen van Betonblock®. De mallen zijn er in verschillende maten en vormen en worden in eigen fabriek gemaakt van stevig constructiestaal. Naast standaard betonblokmallen, verkoopt Betonblock® mallen voor het produceren van betonnen platen en de zogenaamde Tetrapods.

Wat zijn betonnen platen?

Betonnen platen worden voor verschillende projecten gebruikt. Ze zijn handig voor het maken van gladde vloeren voor bouwterreinen en wegen en voor het bouwen van parkeerplaatsen of verdiepingen van grote gebouwen. Met speciale betonplaatmallen maak je makkelijk en snel perfecte platen die altijd even groot zijn.

Wat zijn Tetrapods?

Ook in de waterbouw worden steeds meer betonnen elementen gebruikt, die de kust tegen slijtage door water beschermen. Met name Tetrapods zijn hierbij van belang. Traditionele golfbrekers (zoals betonblokken en keien) zijn niet altijd geschikt vanwege de sterke kracht van het water. De speciale vorm van Tetrapods zorgt voor een betere bescherming tegen de golven. Door het slimme ontwerp slaan die golven niet direct op de elementen in, maar stromen ze eromheen. Zo wordt de kracht van het water verminderd en is de impact van de golven minder groot.

Hoe maak je kleine betonblokken?

Standaard betonblokken blijven veruit het populairst en die blokken heb je in verschillende maten nodig. Gelukkig pas je je betonblokmallen gemakkelijk aan met de slimme deelwanden van Betonblock®. Met slechts één mal en deelwanden maak je stapelbare betonblokken in verschillende maten en vormen. Dit is niet alleen handig, maar ook goedkoper dan als je meerdere betonmallen moet aanschaffen. Let wel op, want deelwanden zijn alleen geschikt voor betonblokmallen en niet voor het maken van andere dingen zoals Tetrapods, keerwanden of barriers. Wil je meer weten? Je leest meer op de website van Betonblock®!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.