Campus recruitment: jong talent voor ontwikkeling op de lange termijn

14 maart 2023 10:09

Campus recruitment: jong talent voor ontwikkeling op de lange termijn

Campus recruitment wordt gebruikt door bedrijven om talent te werven onder studenten en afgestudeerden van hogescholen en universiteiten. Bedrijven die zich bezighouden met campus recruitment nemen vaak deel aan carrièrebeurzen, campusactiviteiten en bieden stages om studenten te identificeren en te werven voor toekomstige functies. In dit artikel bekijken we een paar van de  voordelen van campus recruitment:

  • Aantrekken van jong talent: Campus recruitment is een effectieve manier om jonge en getalenteerde kandidaten te werven. Deze kandidaten hebben vaak nog geen werkervaring, maar hebben wel de nieuwste kennis en vaardigheden op het gebied van hun studie. Bedrijven kunnen deze talenten binnenhalen en hen helpen bij het ontwikkelen van hun carrière.
  • Kostenbesparing: Campus recruitment kan kosteneffectief zijn voor bedrijven, omdat het bedrijf alleen investeert in activiteiten die gericht zijn op het werven van kandidaten en deelnemen aan carrièrebeurzen en campusactiviteiten. Bedrijven hoeven geen hoge wervingskosten te betalen voor externe recruiters of advertenties op externe platforms.
  • Versterking van het employer brand: Door te investeren in campus recruitment, versterken bedrijven hun employer brand. Door te laten zien dat ze betrokken zijn bij de academische gemeenschap en actief op zoek zijn naar jong talent, kunnen bedrijven hun positieve imago versterken en hun aantrekkelijkheid als werkgever vergroten.
  • Verbetering van de diversiteit: Campus recruitment kan bijdragen aan het vergroten van de diversiteit in het personeelsbestand van een bedrijf. Door te werven op universiteiten en hogescholen, hebben bedrijven toegang tot een breed scala aan kandidaten met verschillende achtergronden en vaardigheden. Dit kan bijdragen aan een inclusiever personeelsbestand en diversere teams creëren.
  • Mogelijkheid tot langdurige samenwerking: Door studenten te werven via een campus recruiter, kunnen bedrijven relaties opbouwen met toekomstige werknemers. Deze relaties kunnen in de toekomst leiden tot langdurige samenwerkingen en waardevolle partnerships tussen het bedrijf en de universiteit.

Campus recruitment kan een waardevolle strategie zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar jong talent en willen investeren in hun employer brand. Het kan kosteneffectief zijn en bijdragen aan een inclusiever personeelsbestand. Door langdurige relaties op te bouwen met universiteiten en hogescholen, kunnen bedrijven hun talentenpool vergroten en toekomstige samenwerkingen opbouwen.

Bedrijven die niet het budget hebben om fulltime campus recruiters in dienst te nemen, maar toch willen profiteren van de voordelen van campus recruitment, kunnen ook overwegen om interim recruitment voor deze activiteiten in te zetten die al kennis, ervaring en een netwerk heeft bij een of meerdere universiteiten. Zo kunnen tijdelijke campus recruiters flexibiliteit bieden, en helpen om de wervingsdoelen op korte termijn te behalen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.