Bedrijfsvideo laten maken: jouw bedrijf spat van het scherm

12 maart 2024 11:34

Bedrijfsvideo laten maken: jouw bedrijf spat van het scherm

Video is een steeds belangrijker instrument geworden in marketing en communicatie. Kijk alleen al naar social media: steeds meer platformen richten zich op (korte) video content. Met een bedrijfsvideo kun je jouw boodschap effectief overbrengen en tegelijkertijd de identiteit, waarden en producten van jouw merk in de schijnwerpers plaatsen.

Een bedrijfsvideo laten maken heeft veel voordelen. Een goede bedrijfsvideo geeft de kijker een emotionele ervaring, zodat jouw boodschap intens wordt gevoeld en begrepen. Jouw verhaal mag van het doek afspatten, want je hebt immers iets unieks te vertellen. Of het nu gaat om een wervingsvideo of professionele content voor je social mediakanalen: jouw boodschap kan verfilmd worden.

Wat is een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo is een prachtig marketinginstrument om de activiteiten, kernwaarden en visie van je bedrijf op een visuele wijze te presenteren. Het woord bedrijfsvideo is een breed begrip. Er zijn vele soorten video’s die vallen onder de term bedrijfsfilm of bedrijfsvideo; corporate video, brandmovie, commercial of bijvoorbeeld een wervingsvideo.

Waarom een bedrijfsvideo laten maken?

Video's hebben een sterke visuele impact en kunnen complexe boodschappen op een eenvoudige en boeiende manier overbrengen. Ze trekken de aandacht en zorgen voor een blijvende indruk. Het toevoegen van een video aan een productpagina kan de conversie verhogen. Potentiële klanten hebben meer vertrouwen in een aankoopbeslissing na het bekijken van een informatieve video.

Op social media worden video's vaak meer gedeeld en geliket in vergelijking met teksten of afbeeldingen. Video vergroot de online zichtbaarheid en leidt tot een grotere betrokkenheid van het publiek. Ook fijn: zoekmachines waarderen video-inhoud. Het toevoegen van video's aan je website verbetert de SEO-prestaties, waardoor de kans dat je beter vindbaar bent middels een zoekmachine wordt vergroot.

Wervingsvideo laten maken

De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere strategie voor het werven van nieuwe collega’s. Er wordt tegenwoordig van alles uit de kast getrokken om medewerkers aan te trekken. Met een wervingsvideo kun jij het verschil maken. Je kunt namelijk de cultuur van het bedrijf laten zien, toekomstige collega’s in beeld brengen, net als de diversiteit van de werkzaamheden en nog veel meer. Met andere woorden: je laat écht zien waar de potentiële werknemer terecht komt. Ook een wervingsvideo kun je als kijker ervaren als een bedrijfsfilm. Bij een goede wervingsvideo krijg je namelijk ook de kernwaarden van het bedrijf mee.

Overtuigd van de vele voordelen van een bedrijfsvideo of wervingsvideo? Bij MSTRWRKfilm kun je terecht voor het laten maken van professionele bedrijfsvideo voor jouw organisatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.