Bedrijfsmiddelen financieren door middel van financial lease

24 februari 2022 16:08

Bedrijfsmiddelen financieren door middel van financial lease

Wil je bedrijfsmiddelen, zoals machines, apparatuur of een bedrijfsauto aanschaffen? Dan is financial lease misschien een overweging waard.

Financial lease is een manier om grote bedrijfsmiddelen aan te schaffen, zonder de aankoopwaarde in één keer te moeten betalen. Je koopt bedrijfsmiddelen als het ware op afbetaling van een kredietverstrekker. Door iedere maand een vast termijnbedrag te betalen spreid je de kosten voor het bedrijfsmiddelen uit over een langere periode, en behoud jij als ondernemer het overzicht over je cashflow.

Hoe werkt financial lease?

Zoals gezegd is financial lease een manier om bedrijfsmiddelen te kopen op afbetaling. Wanneer je als ondernemer kiest voor financial lease, ben jij op het moment dat de lease ingaat direct economische eigenaar van het bedrijfsmiddel. Je mag het bedrijfsmiddel direct gebruiken en je mag het ook onder activa op de balans zetten. Tijdens de leaseperiode blijft de kredietverstrekker juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel dat je leaset.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Het grootste voordeel van financial lease is dat je een bedrijfsmiddel direct tot je beschikking hebt. Je kunt een apparaat of machine direct inzetten voor bijvoorbeeld productie, en je mag direct gaan rijden met een bedrijfsauto of bestelwagen. Er zit ook nog een belastingtechnisch voordeel aan financial lease. Omdat jij als ondernemer direct economisch eigenaar wordt, mag je het geleasede bedrijfsmiddel op je balans zetten onder activa. Je mag dan de afschrijvingen plus de rente die je maandelijks betaalt van je bruto winst afhalen. Een lagere winst betekent ook minder belasting betalen.

Hoe sluit ik een financial lease af?

Je kunt je tegenwoordig goed online oriënteren op de verschillende mogelijkheden binnen de financieringsmarkt. Wil je zeker weten dat je een passende oplossing vindt? Op onze website bekijk je binnen enkele minuten je opties. Op basis van de door jou ingevulde gegevens ontvang je direct een gratis overzicht.

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.