5 feitjes over pin financiering

26 augustus 2021 14:29

5 feitjes over pin financiering

Pin financiering is een flexibele financieringsvorm die geschikt is voor ondernemers die pin of online betalingen verwerken. De pin financiering wordt afgesloten op basis van historische omzetgegevens en afgelost met een vast percentage van toekomstige omzet. In dit artikel belichten we de vijf belangrijkste feiten over pin financieringen.

1. Een pin financiering wordt afgelost door middel van een vast percentage van je omzet per betalingstermijn.

Heb je veel inkomsten, dan los je meer af. Genereer je minder omzet, dan los je minder af. De betalingen fluctueren dus mee met de omzet, wat pin financiering een flexibele vorm van financieren maakt.

2. Voor het afsluiten van een pin financieringen moet je beschikken over een pin terminal of een online betalingssysteem.

Pin financieringen worden daarom veel ingezet door horecaondernemers, retailers en e-commercebedrijven.

3. Je hebt meestal geen onderpand of andere vaste activa nodig voor het afsluiten van een pin financiering.

Daardoor verloopt het proces vaak snel en efficiënt.

4. Pin financiering kan eenvoudig met andere financieringsvormen gecombineerd worden.

Heb je als ondernemer al een financiering lopen waarvoor je een onderpand hebt verstrekt? Dan kun je hier bijvoorbeeld een pin financiering bovenop afsluiten voor extra flexibiliteit in de cashflow.

5. De meeste aanbieders van pin financieringen werken volledig online en gaan snel en efficiënt te werk.

Daardoor heb je meestal binnen enkele dagen, soms zelfs uren, duidelijkheid over je aanvraag. Benieuwd of jouw onderneming in aanmerking komt voor een pin financiering?

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.