3x dingen die je moet weten voor het beginnen van je eigen bedrijf

22 december 2022 12:20

3x dingen die je moet weten voor het beginnen van je eigen bedrijf

Het beginnen van een nieuw bedrijf is ontzettend leuk. Je kunt de droom die je al een tijdje had eindelijk verwezenlijken in de vorm van je eigen onderneming. Wanneer je gaat beginnen met een eigen bedrijf zijn er wel een aantal dingen die je eerst moet regelen. Ook dingen waar jij misschien nog niet aan gedacht had. In dit artikel bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het opstarten van een bedrijf.

Kies de juiste rechtsvorm en verzekeringen

Wanneer je een eigen bedrijf gaat opstarten, moet je je aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Voordat je jouw bedrijf kunt inschrijven, moet je een passende rechtsvorm kiezen. De rechtsvorm bepaalt meerdere dingen, denk dan aan: jouw aansprakelijkheid, de belastingen die je moet betalen en de belastingvoordelen die je krijgt. De voorwaarden van een BV zijn bijvoorbeeld anders dan de voorwaarden van een eenmanszaak. Naast het kiezen van de juiste rechtsvorm, moet je ook passende verzekeringen afsluiten. Je wil namelijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een rechtsbijstandverzekering kan bijvoorbeeld erg handig zijn. Op die manier lopen je kosten niet hoog op wanneer je vanwege conflicten juridische hulp nodig hebt. Naast een rechtsbijstandverzekering zijn er ook andere verzekeringen die handig kunnen zijn voor jou als startend ondernemer.  

Onderzoek de markt

Voordat je echt goed van start kunt gaan, moet je bepalen in welke markt je je bevindt. Daarvoor moet je een marktonderzoek doen. Bij zo’n marktonderzoek komen verschillende dingen kijken. Je begint met een SWOT-analyse. Hierbij ga je onderzoeken wat de sterke en zwakke punten van een bedrijf zijn en waar de kansen en bedreigingen liggen. Daarnaast is het raadzaam om nog iets dieper in te gaan op de directe en de indirecte omgeving. Daarbij kun je denken aan de branche waarin je je gaat begeven, de doelgroep die jouw bedrijf moet aanspreken en de concurrenten waar je mee te maken zult krijgen.  

Kies de beste gadgets

Wanneer je een nieuw bedrijf gaat beginnen wil je natuurlijk dat alles vanaf het eerste moment goed en soepel verloopt. Daarvoor is het handig om de juiste gadgets aan te schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld een bouwbedrijf gaat beginnen, is bouw software erg handig. Doordat er steeds meer uitdagingen zijn voor bouwbedrijven is het belangrijk dat je deze uitdagingen voor bent. Een goede manier om dat te doen is gestructureerd en efficiënt te werk te gaan. Hoewel het moeilijk kan zijn om dit zelf allemaal bij te houden, maakt https://www.prostream.app/ het erg makkelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf? Neem dan contact op met een professional die je verder kan adviseren. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.