Gepubliceerd op 9 maart 2019

Week van de Mobiliteit: ontmoet, ervaar, werk

Week van de Mobiliteit: ontmoet, ervaar, werk
1-5 april met o.a. masterclass LIVE cv coaching van netwerkspecialist Aaltje Vincent

Etten-Leur, maart 2019. Van 1 tot en met 5 april vindt de Week van de Mobiliteit plaats. Een jaarlijks, landelijk evenement om werkgevers en medewerkers bewuster te maken van kansen die arbeidsmobiliteit kan bieden. Het thema van deze editie is ‘ontmoet, ervaar, werk’ en is uitgewerkt in een divers programma waarin netwerken centraal staat. Netwerken is namelijk één van de efficiëntste manieren om een baan te vinden. Neem de regie over jouw loopbaan en bezoek bijvoorbeeld de arbeidsmarkt, switch een dag van baan of volg de masterclass van cv en netwerkspecialist Aaltje Vincent.

Van directeur, leidinggevende tot aan medewerkers en werkzoekenden; de Week van de Mobiliteit is er voor iedereen. De week zorgt voor inspiratie op de werkvloer door nieuwe inzichten van medewerkers, oriëntatie op een volgende stap in een loopbaan en is daarnaast goed om je te blijven ontwikkelen. Het evenement is een initiatief van ACE en wordt in de regio’s Midden- en West-Brabant, Rijnmond/Drechtsteden en Arnhem/Achterhoek/Liemers gehouden.

Mocht je de Week van de Mobiliteit nog niet in je agenda hebben staan, dan bij deze 3 redenen waarom dit evenement een plek in jouw agenda verdient:

  1. Een dag switchen van baan
    Hoe leuk is het om eens een dag bij een ander bedrijf aan de slag te gaan? Of je nu administratief medewerker bent of monteur, dat maakt niet uit. Maak kennis met een ander vakgebied, krijg inzicht in je loopbaan en vergroot je netwerk. Als werkgever stel je werkplekken beschikbaar voor medewerkers van andere bedrijven.

In elke regio is er een banenuitwisseling. Zowel werkgevers als medewerkers kunnen zich hier via de website weekvandemobiliteit.nl voor aanmelden. Voor ACE leden zijn er geen kosten aan verbonden. Niet-leden nemen contact op met de ACE helpdesk.

  1. Masterclass LIVE cv coaching
    Niet te missen in de Week van de Mobiliteit is de masterclass van Aaltje Vincent in de regio’s Midden- en West-Brabant en Rijnmond/Drechtsteden. Binnen het loopbaanvak is Aaltje een pionier in het combineren van de vakgebieden loopbaancoaching en marketing. Ofwel; hoe maak je jezelf zichtbaar bij een werkgever? Je cv heeft één enkel doel en dat is oproepen ‘Die wil ik spreken!’. Hoe kom jij het meest optimaal tot je recht? Met de context van je werk en je ‘onbewuste bekwaamheden’? Aaltje laat het zien, want ze gaat LIVE cv coachen. Een unieke kans om te ervaren hoe je impact maakt met jouw cv!3. Matchcafé met Arbeidsmarkt
    In iedere regio wordt er een Matchcafé met Arbeidsmarkt georganiseerd. Tijdens het Matchcafé kunnen werkgevers, dienstverleners en medewerkers elkaar ontmoeten en kennis delen. Daarnaast worden er workshops en masterclasses georganiseerd. Je kunt je oriënteren op ontwikkelingsmogelijkheden, tests doen, je CV laten checken en advies krijgen.

Programma regio ACE Midden- en West-Brabant
De hele week kun je voor één dag wisselen van werkplek. Op donderdag 4 april van 14.00 tot 17.00 wordt het Matchcafé met Arbeidsmarkt georganiseerd in Roosendaal. Er is tijdens deze dag een divers programma opgesteld met een workshop Timemanagement en een bijzondere masterclass van CV en netwerkspecialist Aaltje Vincent. Op acenetwerk.nl/matchcafe-ace-midden-en-west-brabant staat meer informatie over het programma en kun je je aanmelden.

Programma regio ACE Rijnmond/Drechtsteden
De hele week kun je voor één dag wisselen van werkplek. Op donderdag 4 april van 13.00 tot 16.00 wordt het Matchcafé met Arbeidsmarkt georganiseerd in Rotterdam. Er is tijdens deze dag een divers programma opgesteld met speedcoaching en een bijzondere masterclass van CV en netwerkspecialist Aaltje Vincent. Op acenetwerk.nl/matchcafe-ace-rijnmonddrechtsteden staat meer informatie over het programma en kun je je aanmelden.

Programma regio ACE Arnhem/Achterhoek/Liemers
De hele week kun je voor één dag wisselen van werkplek. Op woensdag 3 april van 13.30 – 17.30 wordt het Matchcafé met Arbeidsmarkt georganiseerd in Arnhem. Er is tijdens deze dag een divers programma opgesteld met workshops en de Vrije Denkers als gastsprekers. Daarnaast is er een CEO-bijeenkomst over de transitionele arbeidsmarkt. Op acenetwerk.nl staat meer informatie over het programma en kun je je aanmelden.

Over ACE
De Week van de Mobiliteit wordt georganiseerd door het ACE Integraal Netwerk, het grootste onafhankelijke, intersectorale HR-platform voor werkgevers, dienstverleners en medewerkers. Het is een landelijk platform met regionale netwerken. Bij ACE wisselen honderden werkgevers met elkaar medewerkers, vacatures, kennis, ideeën en ervaringen uit om mensen duurzaam aan de slag te houden en de arbeidsmobiliteit in de regio te versterken. Het doel: een hogere, duurzame arbeidsparticipatie met winst voor werkgevers én medewerkers. ACE is een platform van ontmoeten, verbinden, activeren en inspireren. Online en offline. Een resultaatgericht platform, dat continue in beweging is. Het ACE netwerk bestaat uit regionale stichtingen zonder winstoogmerk, met een Raad van Advies & Inspiratie. ACE heeft samenwerkingspartners binnen zowel de publieke als private sector met. Op https://weekvandemobiliteit.nl/ en https://acenetwerk.nl/ staat meer informatie.

Onze partners