Duurzaam bouwen/ondernemen met Bouwbedrijf van de Linde

15 mei 2017 09:22

Duurzaam bouwen/ondernemen met Bouwbedrijf van de Linde

Al ruim zestig jaar is Bouwbedrijf van de Linde actief in de Zeeuwse aannemerij. Zij willen niet de grootste zijn, wel de beste. Duurzaam (ver)bouwen ‘dan moet je bij Bouwbedrijf van de Linde zijn.’

Het bedrijf staat al ruim zestig jaar voor kwaliteit, service en vertrouwen, in heel Zeeland en ook daarbuiten. Ruim zestig vakbekwame medewerkers leveren dag in, dag uit kwaliteitsproducten. Zij werken in een goede, collegiale werkomgeving met de beste materialen en gereedschappen. ‘Bouwen op vertrouwen’ is dan ook niet voor niets de slogan van het bouwbedrijf.

Het bouwbedrijf kenmerkt zich vooral door de hoge mate van vakmanschap die binnen het bedrijf aanwezig is en dat geldt voor de mensen op kantoor, in de werkplaats en op de bouwplaats. Om het vakmanschap binnen de organisatie te handhaven zijn ze dagelijks bezig met het opleiden van hun werknemers en nieuwe leerlingen. Ze zijn er ook trots op dat ze met het bedrijf VCA** gecertificeerd zijn.

Biobased bouwen

Bouwbedrijf van de Linde is een van de voorlopers als het gaat om biobased bouwen. Voor R&B wonen hebben ze in 2014 in Kruiningen een huurwoning gerenoveerd met biobased materialen. Met als doel om de bouwtechnische (voor nu en in toekomstig gebruik) en financiële haalbaarheid te toetsen in relatie tot standaard bouwen. Biobased bouwmaterialen dragen bij aan een goede vochthuishouding en een goed binnenklimaat en zorgen voor een warme en behaaglijke sfeer in de woning. Deze materialen bieden minder gezondheidsrisico’s tijdens de verwerking en de gebruiksfase dan traditionele bouwmaterialen. Voor biobased bouwen wordt geen beroep gedaan op schaarse grondstoffen en het bouwafval is composteerbaar.

Duurzaam bouwen

Een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen is het project in Kapelle. Het Rijksmonument Meekrapstoof ‘De Nijverheid’ in Kapelle is door Bouwbedrijf van de Linde in 2015 passief verbouwd en verkozen tot het beste tot milieuvriendelijke woning omgebouwde pand van Nederland. Het verbouwingsproject is bekroond met de Passief Bouwen Award 2015 in de categorie ‘renovatie’.De jury omschrijft de verbouwing van de meekrapstoof als een “metamorfose van donker en tochtig agrarisch/industrieel erfgoed tot inspirerende, lichte, comfortabele woon- werkruimte”. Volgens het juryrapport werd bij de verbouwing van het ‘tot verval gedoemde gebouw’ een energiebesparing van 70 procent gerealiseerd. Er is onder meer gebruikgemaakt van drievoudige beglazing, hoogwaardige isolatie en speciale kierdichting.

Circulaire economy

Vanuit de projecten worden diverse materialen die in het project gesloopt worden weer hergebruikt. Vanzelfsprekend wordt het overschot van materialen weer opnieuw ingezet bij andere projecten. Tevens besteedt Bouwbedrijf van de Linde veel aandacht aan het scheiden van afval op de diverse projecten en hun werkplaats. Met het inrichten van de bouwplaats wordt rekening gehouden met de verschillende materiaal containers. Hierdoor wordt het afval scheiden vergemakkelijkt. Het afval scheiden draagt bij aan een mogelijk hergebruik van materiaal of grondstoffen.Ook op kantoor dragen zij hun steentje bij door zoveel mogelijk te digitaliseren, waardoor veel papier bespaard wordt. De voormannen in de bouwkeet gebruiken inmiddels tablets en apps waardoor de dagelijkse werkzaamheden worden gemonitord en de kwaliteit geborgd wordt. «

Bouwbedrijf J. van de Linde Kloetinge B.V.

www.jvandelinde.nl

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.