Gepubliceerd op 19 juli 2019

Studenten Hotelschool Amersfoort overhandigen cheque voor ALS-patiënten

Ieder jaar sluiten de studenten van Manager Ondernemer Horeca (MOH) van de Hotelschool Amersfoort / Leerhotel Het Klooster hun vierjarige schooltijd gezamenlijk af met een opdracht: een evenement organiseren voor een goed doel. Ze mogen zelf een goed doel kiezen. Het werd Stichting ZoalsJan. ZoalsJan werft fondsen om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die zij nodig hebben om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven. De studenten haalden het mooie bedrag van €10.000,- op. Een knappe prestatie.

Dit jaar bestond het evenement uit een driegangenmenu inclusief wijnarrangement. Het geheel werd omlijst met entertainment, veilingen en verlotingen. “Het is altijd een feestje om dergelijke evenementen met de studenten te mogen organiseren,” zo vertelt begeleidend docent Gerjo Buma. Buma vervolgt: “De leerlingen kunnen hier laten zien wat zij in theorie en praktijk hebben geleerd, de gasten krijgen een avondvullend programma gepresenteerd mét hapje en drankje en de opbrengst gaat naar een goed doel. Het mes snijdt dus aan (meer dan) twee kanten. De studenten zijn er achttien weken druk mee geweest.”

Inmiddels hebben studenten de cheque hoogstpersoonlijk aan Ingrid van de Giessen van Stichting ZoalsJan overhandigd. Giessen heeft net als twee andere bestuursleden van ZoalsJan deelgenomen aan het diner: “Het was heel bijzonder om zelf te ervaren hoe de studenten op fantastische wijze het evenement tot in de kleinste puntjes hebben georganiseerd. Je merkte ook dat de studenten achter de keuze voor ZoalsJan stonden. We zijn daarom extra blij met de opbrengst. De cheque zal goed terecht komen.”

Onze partners