Gepubliceerd op 8 februari 2019

Opleidingen boek je voortaan via het Ondernemersbelang!

Het laatste decennium zien we een verschuiving in de focus binnen opleiden, van een collectieve naar een meer individuele invulling van het opleidingsbudget. Centraal staat nu een hoge mate van zelfregie van de werknemer, waarbij HR een faciliterende rol krijgt toebedeeld. Vanuit deze nieuwe rol is het belangrijk om als HR-manager of -medewerker het gebruik van het opleidingsbudget te stimuleren. Daarbij is het van belang rekening te houden met factoren zoals opleidingsniveau en leeftijd van de medewerker, het leerklimaat en de bekendheid van het scholingsbeleid van de organisatie. Maar vergeet ook vooral niet het belang van laagdrempelige tools waarmee het vinden van de juiste opleiding gemakkelijk wordt gemaakt. Ontbreken deze tools? Dat blijkt, want meer dan 80% van de medewerkers zoekt een opleidingen via Google en daar wordt bijna niemand blij van.

Nieuw boekingsplatform voor opleidingen!

Om die reden hebben speciaal wij voor onze bezoekers een nieuw boekingsplatform voor opleidingen gelanceerd! We bieden meer dan 900 opleiders en 14.000 opleidingen aan; van BHV tot aan Leiderschap. Veel opleiders bieden onze klanten extra kortingen, zodat we voor elke training de beste prijs kunnen garanderen.

Bekijk ons nieuwe platform voor het volledige aanbod en zoek naar jouw training, cursus of opleiding!

Voortaan geen opleidingen meer Googlen

We gebruiken Google tegenwoordig overal voor. Begrijpelijk in een markt zoals de opleidingsmarkt, waarin meer dan 16.000 aanbieders actief zijn. Compleet? Ongetwijfeld. Overzichtelijk? Dat niet. Hoeveel mogelijkheden Google ook biedt, voor organisaties noch voor individuen binnen deze organisaties is Google uiteindelijk het meest geschikt. Het verdienmodel van Google is namelijk: advertenties. Bedrijven betalen Google om bovenaan de pagina te staan. Zodra een bezoeker (onbewust) op de advertentie klikt, rinkelt de kassa bij Google. Het is Google er dan ook alles aan gelegen om die gewilde plekken zo duur mogelijk te verkopen en met een omzet van $ 110 miljard in 2017, kunnen we gerust stellen dat Google goede zaken doet.

Toch is Google geenszins het beste antwoord op opleidingsvragen. Dat heeft meerdere oorzaken. Google is niet onafhankelijk, omdat de best betalende aanbieder bovenaan komt te staan. In een markt met 16.000 aanbieders, staan de vier met het grootste marketingbudget dus altijd bovenaan. En dat is  niet per definitie de beste oplossing. Daarnaast heeft Google zijn zoekmachine zodanig geperfectioneerd dat maar liefst 65% van de bezoekers klikt op de eerste vier zoekresultaten, waaronder de advertenties. Kwaliteit van opleidingen en passendheid bij een vraagstuk staan dus zeker niet centraal.

En over dat ogenschijnlijke gemak gesproken; hoe makkelijk is het eigenlijk om de gewenste opleiding te zoeken en boeken via Google? Een zoekopdracht uitvoeren kan Google als geen ander. Maar bij het vinden van de juiste oplossing komt meer kijken. En dat speelt niet alleen bij opleidingen. Daarom zijn er in tal van markten de afgelopen jaren boekingsplatforms ontstaan, die je binnen die specifieke markt gericht verder helpen om de juiste oplossing te vinden.

Waarom is ons boekingsplatform de ultieme opleidingstool?

Denk eens even na. Wanneer je een hotel zoekt, zoek je dan in Google, of kijk je op een boekingsplatform als Booking.com, Trivago of Tripadvisor? En als je einde jaar een nieuwe zorgverzekering af wilt sluiten, bekijk je dan de sites van alle aanbieders als Achmea, CZ, OHRA, etc. of ga je naar een (onafhankelijk) platform als Independer of Pricewise die al die honderden aanbieders makkelijk met elkaar vergelijkt? Het antwoord is natuurlijk dat je al lang van deze platforms gebruik maakt.

Het online platform van het ondernemersbelang is gebouwd om transparantie te bieden in een specifieke, niet-transparante markt. Dat betekent dat wij een zo groot mogelijk aanbod uit de markt van opledingen aanbieden en altijd de gebruiker centraal stellen om tot het perfecte resultaat voor jou te komen. Voor vragen staat er vanzelfsprekend een fantastische klantenservice voor je klaar en het platform werkt technisch perfect. En boven alles is het platform 100% transparant en onafhankelijk!

Klik hier om alle cursussen en trainingen te bekijken! 

Bron: Edubookers

Onze partners