Academica Group

Academica Group

Het gaat erom dat wij allen ons leven lang blijven studeren. Leren is ons uitgangspunt in een voortdurend veranderende omgeving. De verwevenheid en complexiteit van de overheid, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven maken een holistische benadering noodzakelijk.

In deze context smeedt Academica, als nieuwste hogeschool van Nederland, een nieuw onderwijssegment: integraal, geaccrediteerd, blended, modulair onderwijs op hbo-niveau voor professionals die waarde willen toevoegen.

Academica is ook een specialistisch centrum voor leiderschap en organisatieontwikkeling. Al onze onderwijsactiviteiten zijn gebouwd op het concept dat kennis vóór vaardigheden komt. Wij bieden kwalitatief hoogstaand, op onderzoek gebaseerd onderwijs en professionele ontwikkelingsprogramma's.

Onze missie

Ons doel is om mensen en organisaties te helpen hun doelen te bereiken door te focussen op elementen als duurzaamheid, leefbaarheid, bestuur en welzijn. Academica Hogeschool begrijpt en waardeert haar maatschappelijke verantwoordelijkheden. Daarom begeleiden wij zinvolle projecten van universiteiten, maatschappelijke organisaties en bedrijven om antwoorden te vinden en participatie te stimuleren bij ingewikkelde organisatorische en/of maatschappelijke vraagstukken.

Schools

Het onderwijsaanbod van Academica is onderverdeeld in vier faculteiten.

De School voor Onderwijs en Samenleving is gewijd aan het verhogen van het onderwijsniveau. Zij verzorgt onderwijs en onderzoek op het gebied van gerichte opleiding en ontwikkeling voor leraren, schoolleiders, scholen en stichtingen om te komen tot geïntegreerde schoolontwikkeling.

De School of Governance and Control richt zich op het verbeteren van financieel management en het versterken van organisaties. Financieel managers, beleidsmedewerkers, adviseurs en leiders die een verschil willen maken, kunnen profiteren van haar onderwijs en onderzoek.

De School of Health and Lifestyle verzorgt onderwijs en onderzoek op het gebied van gezondheidszorg. Je werkt aan actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven die bijdragen aan het welzijn van jou en je omgeving.

Academica Business School geeft les en doet onderzoek op verschillende gebieden, waaronder economie, bedrijfskunde, bedrijfsanalyse en controle. Zij richt zich op het beter maken van uw bedrijf.

Artikelen van Academica Group

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.