Gepubliceerd op 14 september 2021

Speciaalbier én duurzame bezorging? Dat kan!

Sinds februari 2021 bezorgen Kim van de Wiel en Nina Slagt op de racefiets de lekkerste speciaalbieren in Zwolle. Op twee wielen bezorgen zij kriskras door de stad meer dan 150 unieke bieren, waaronder Amerikaanse IPA’s en Russische stouts!

Het ontstaan van bier & wielen

Het idee voor bier & wielen ontstond in november 2020 tijdens een wandeling door Breda, de geboortestad van Kim. Daar zagen de oprichtsters meerdere winkels met een snel wisselend aanbod van heerlijk en vernieuwend speciaalbier uit de hele wereld. “Waarom hebben we in Zwolle niet zoiets?” vroegen Kim en Nina zich af. Duurzaamheid is erg belangrijk in het bedrijfsconcept. “We willen niet het zoveelste busje zijn dat onze mooie stad vervuilt. Daarnaast zitten we in onze vrije tijd het allerliefst op de racefiets of gravelbike, dus we combineren onze twee grootste passies”, aldus Nina.

Het concept

Binnen de stadsgrenzen van Zwolle bezorgen de twee dames alle bestellingen zelf op de racefiets. De biertjes worden vastgeklikt in speciale blikhouders die direct weer meegenomen worden. “Zo heeft de klant geen onnodig verpakkingsmateriaal in huis en wij kunnen de blikhouders keer op keer hergebruiken” legt Kim uit. Buiten Zwolle maakt het bedrijf gebruik van het platform Fietskoeriers.nl, die de biertjes op een duurzame manier bij de klant brengen. Cadeautjes en bierboxen inpakken doet het tweetal ontzettend graag, maar wel zonder het gebruik van plastic. Zo zitten de cadeautjes verpakt in herbruikbare en stevige papieren zakken die de klant voor allerlei doeleinden kan hergebruiken.

Een kerst vol verrassingen

Wil je een keer écht verrast worden met Kerst? Of wil je jouw tafelgasten iets kunnen schenken wat niet verkrijgbaar is in de supermarkt? Bestel dan jouw kerstpakket bij bier & wielen!

Na een jaar vol onverwachte wendingen wil je toch kunnen proosten met écht speciale bieren?

Er zijn drie opties:
Classic Christmas bierbox
Hét pakket met 10 bieren voor de bierliefhebber die graag klassieke bieren drinkt, maar verder durft te kijken dan de bekende namen. Duurzaam verpakt, helemaal in kerstsfeer.
€ 37,15 exclusief btw
€ 44,95 inclusief btw

Crazy Christmas bierbox large
Hét pakket voor de bierkenner die verrast durft te worden met 10 bieren die allesbehalve alledaags zijn. Denk aan double New England IPA’s, stouts, porters en Tripel IPA’s. Duurzaam verpakt, helemaal in kerstsfeer.
€ 74,38 exclusief btw
€ 90,00 inclusief btw

Crazy Christmas bierbox small
Hét pakket voor de bierkenner die verrast durft te worden met 6 bieren die allesbehalve alledaags zijn. Denk aan double New England IPA’s, stouts, porters en Tripel IPA’s. Duurzaam verpakt, helemaal in kerstsfeer.
€ 45,41 exclusief btw
€ 54,95 inclusief btw

*de exacte inhoud van de bierboxen is afhankelijk van het aanbod op dat moment. Brouwerijen brengen geregeld verse en nieuwe bieren op de markt dus een verrassing is gegarandeerd!
** de deadline voor het doorgeven van de bestellingen is woensdag 1 december 2021.

Onze partners