Geen Smart Industry zonder betrouwbare glasvezelverbindingen

9 mei 2017 11:13

Geen Smart Industry zonder betrouwbare glasvezelverbindingen

De afgelopen decennia heeft ICT een grote rol gespeeld in kantooromgevingen; steeds meer administratieve taken worden overgenomen door innovatieve applicaties, die verhuizen naar de cloud en daardoor minder menselijke handelingen vereisen.

Daarnaast biedt de koppeling met internet meer flexibiliteit, zowel binnen bedrijven als tussen bedrijven en hun omgeving. Klanten kunnen zelf hun bestellingen plaatsen en hebben controle over de juistheid van informatie. Resultaat: afname van fouten en snellere levering van diensten. “In productie en logistiek zien we nu dezelfde ontwikkeling: Smart Industry”, zegt Janarthanan Sundaram, managing director van Bright Access. “Productieprocessen op verschillende locaties worden door gecentraliseerde besturingssystemen aangestuurd, wat efficiency verhoogt en fouten vermindert. Productie hoeft dan uit kostenoogpunt niet meer in het buitenland te gebeuren; zodoende leidt automatisering tot minder transport, kortere levertijden en uiteindelijk meer werk in Nederland.”Smart Industry zorgt er bovendien voor dat meer maatwerk kan worden geleverd. “Nu loopt de productieketen van toeleverancier via producent, groot- en detailhandel naar de klant. Samenwerking tussen de schakels in de keten is vaak verre van optimaal. Smart Industry stelt de eindgebruiker in staat om rechtstreeks te communiceren met de fabrikant en zijn wensen kenbaar te maken. Op zijn beurt kan de fabrikant zijn processen afstemmen op de steeds hogere eisen van de eindgebruiker en integreren met die van toeleveranciers.” Ondanks deze positieve ontwikkelingen benadrukt hij dat het zaak blijft om stil te staan bij de mogelijke risico’s die automatisering, net als in de kantooromgeving, met zich meebrengt.

Hoogste tijd voor awareness

Janarthanan Sundaram: “Het klakkeloos overzetten van allerlei diensten naar het openbare internet leidde tot veel problemen, met als gevolg datalekken en een verminderde betrouwbaarheid. Veel ICT-omgevingen zijn momenteel niet zo betrouwbaar en veilig als ze zouden moeten zijn. Vorig jaar kreeg de Autoriteit Persoonsgegevens bijna 5500 meldingen van datalekken bij bedrijven en organisaties – ongetwijfeld slechts het topje van de ijsberg. Dan zijn de gevolgen van een gehackte website nog te overzien, maar stel je eens voor wat er gebeurt als een fabriek of olietanker op hol slaat …

“Wij zorgen dat systemen vanaf internet niet zichtbaar en dus niet benaderbaar zijn”

Bright Access kan voorzien in deze behoefte aan een veilige infrastructuur voor hoogwaardige toepassingen voor cloud en Smart Industry. Onze verbindingen maken geen gebruik van het open internet, maar worden gekoppeld tot een separaat netwerk waarmee voor de klant en diens relaties een veilige, afgesloten omgeving wordt gecreëerd. In plaats van te proberen om bedrijfskritische applicaties op internet af te schermen, zorgen wij juist dat deze systemen vanaf internet absoluut niet zichtbaar en dus ook niet benaderbaar zijn. Een goede implementatie van Smart Industry bestaat niet enkel uit robots op de productieplaatsen en besturingssystemen in datacenters, maar juist uit het koppelen van deze componenten op de verschillende locaties, gebruikmakend van de nieuwste innovaties. Daarvoor heeft Bright Access, als grootste leverancier van glasvezelverbindingen op bedrijventerreinen in Oost-Nederland, alle benodigde kennis in huis.” «

Bright Access

www.brightaccess.nl

Tekst: Theo Bennes

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.