Gepubliceerd op 15 augustus 2018

Vaart achter fusie NDC-IT en Fsupport

De cirkel is rond voor Fred Schonhage. Of eigenlijk: het wiel. Ruim 15 jaar geleden startte hij zijn ICT-bedrijf Fsupport. Fred reed toen op zijn motor naar klanten. In zijn rugzak: harde schijven, softwarepakketten en andere hulpmiddelen die destijds onmisbaar waren. Met de komst van Cloud Computing is de rugzak en de rit naar klanten steeds minder vaak nodig. Veel kan op afstand worden uitgevoerd door Fred en zijn collega’s. Wel kijkt Fred voorzichtig naar een nieuwe motor. Handig als hij vanuit Hoofddorp naar zijn nieuwe werkplek in Zaandam rijdt. Daar zit namelijk het hoofdkantoor van NDC-IT waarmee hij per 1 juli fuseert. Vanaf die datum gaan Fsupport en NDC-IT samen verder als NDC-FS.

IJzersterk team: in het echt en in de Cloud

Toeval of niet: ook NDC directeur John Budde heeft een motorrijbewijs. Er wordt al voorzichtig gemijmerd over een tocht langs het IJsselmeer. Maar eerst moet er gewerkt worden. En hard ook, want in de ICT wordt veel van je gevraagd. John: “Dankzij onze samenwerking wordt niet alleen onze klanten portfolio breder, ook de diensten worden nog uitbereider en professioneler. Door onze samenwerking zijn we nog beter in staat om onze klanten te ondersteunen. We combineren traditionele dienstverlening met cloudoplossingen. Bij NDC-FS is voor elke behoefte een passende oplossing; van basis kantoor automatisering, al dan niet aangevuld met bedrijfsspecifieke applicaties tot zware grafische oplossingen en CAD/CAM toepassingen. “

Cloud computing blijft groeien

Bij NDC-IT zijn ze gewend om samen te werken. In 2016 fuseerden ze al met de Venema groep. Een samenwerking die voortkomt uit de ambities van NDC. John: “Cloud Computing blijft groeien. Dat voorzagen we al in 2009. We zijn gestart tijdens de crisis en zagen grote kansen. Juist als het minder gaat, zijn bedrijven gevoelig voor oplossingen die goedkoper en flexibeler zijn.” Ook na de crisis bleven de klanten NDC-IT trouw. In bijna 10 jaar tijd heeft maar één klant gekozen voor een andere dienstverlener.

Ideale samenwerkingspartners

Fred Schonhage kent John sinds vorig jaar. Hij was op zoek naar een partner voor Fsupport en kon kiezen uit meerdere partijen. Het stond voor hem snel vast dat hij met NDC in zee zou gaan. Fred: “Mijn klanten zijn belangrijk voor me. Ik heb een band met ze opgebouwd en ik wil dat er zorgvuldig met hen wordt omgegaan. Bij NDC-IT weet ik dat zeker. Het is een professioneel bedrijf met veel kennis in huis. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de techniek nog verder optimaliseren en zijn klanten steeds flexibeler bij het kiezen van een passende IT-oplossing.”

Pijlsnelle combinatie

De grootste winst voor klanten: het aanbod van ICT oplossingen wordt nog groter. De grootste verandering voor Fred is dat hij wat vaker op twee wielen gaat rijden. Met de motor omzeilt hij straks moeiteloos de files. Ook op de digitale snelweg trouwens. De combinatie NDC-IT en Fsupport (NDC-FS) is pijlsnel. Tel daar de gezamenlijke flexibiliteit en klantvriendelijkheid bij op en er staat snel een ijzersterk team voor u paraat. «

www.ndc-it.nl

Onze partners