Gepubliceerd op 1 januari 2019

Voer je energietransitie met KISS uit

Ik hoor ondernemers regelmatig verzuchten bij kreten zoals ‘We moeten van het gas af’, of ‘Duurzame energieopwekking is een must’.

Het commentaar hierop is veelal: “Ik ben de hele dag bezig met het hoofd boven te water houden”, of, gelukkig steeds meer, “Ik kom om in het werk, en dan ook nog zoiets erbij doen.”

Kortom de meeste ondernemers willen hier niet mee bezig zijn, energie is niet hun kernactiviteit, ofschoon energie een vast onderdeel is van hun bedrijfsvoering.

Banken en adviseurs prediken al jaren, concentreer je op waar je goed in bent en koop de rest in, tenzij je het zelf beter of goedkoper kunt. We leasen daarom hele wagenparken en zelfs productiemiddelen, waarom leasen we dan niet onze duurzame energieopwekking?

Je kent je energiebudget en installatie onderhoudsbudget, ga daarmee maar eens de markt op met de vraag hoe energie te besparen, van het gas af te komen, hoe het energieverbruik in je bedrijf geheel op duurzame energie om te zetten of hoe CO2 uitstoot te reduceren. Je zult er verbaast van staan wat er allemaal al mogelijk is als je eens niet in warmtepompen en PV-panelen denkt.

Laat bedrijven, die van de energietransitie hun kernactiviteit gemaakt hebben, voorstellen uitwerken met of zonder externe financiering en prestatiegarantie. Energiebesparing en duurzame energieopwekking als een service, hoe ‘Stupid Simple’ wil je het hebben!

To good to be through?

Nee, het is de realiteit en de resultaten spreken voor zich. Onze klanten laten graag zien wat ze hiermee bereikt hebben. «

Harry Crijns
Energy Controlling
www.energycontrolling.eu

Onze partners