Gepubliceerd op 4 december 2018

Hypotheekadvies en maatwerk

Onafhankelijk advies biedt bij maatwerk-financieringen tal van mogelijkheden. Elke geldverstrekker kent zijn eigen specifieke beleid bij maatwerkdossiers, waardoor er soms meer mogelijkheden zijn dan u denkt.

Een aantal voorbeelden:

Een hypotheek die niet past op inkomen, maar waar er wel fors vermogen aanwezig is (denk bijvoorbeeld aan een situatie na een uitkoop bij scheiding of aan gepensioneerden). In veel gevallen is het niet het beste advies om al het vermogen in de stenen te steken en kan er door middel van een werkelijke lasten berekening toch een groter deel gefinancierd worden dan normaal.

Het aantonen van een lastenverlaging bij herfinanciering kan ook mogelijkheden bieden voor maatwerk. Indien we bij de nieuwe bank aan kunnen tonen dat de oude hypotheeksom niet verhoogd wordt, er altijd netjes betaald is en er sprake is van lagere maandlast na herfinanciering, zijn veel geldverstrekkers bereid mee te denken en meer ruimte te bieden als de nieuwe situatie op basis van het inkomen passend zou zijn. 

De koop van een beleggingspand is voor de particuliere investeerder toegankelijker geworden. De aankoop van een 2de woning is in veel gevallen te financieren tot maximaal 70% van de waarde van het pand. Daarbij kan zelfs nog een deel aflossingsvrij worden gefinancierd met een looptijd van 30 jaar. De geldverstrekker zal in het plaatje kijken naar de te verwachten huurinkomsten en het huidige inkomen in combinatie met de lasten uit de hypotheek op de eigen woning. Deze optie kan ook interessant zijn als er een nieuwe woning is aangekocht en de oude woning wordt aangehouden voor de verhuur.

Kortom, laat u goed adviseren over de verschillende financieringsmogelijkheden bij maatwerk. Neem contact met ons op voor een afspraak met één van onze adviseurs! «

Robbert Vos
MJFP Financiële Planning

Onze partners