ZUIVELHOEVE BESTAAT 40 JAAR

4 juli 2022 12:17

ZUIVELHOEVE BESTAAT 40 JAAR

Zuivelhoeve vierde vrijdag 24 juni dubbel feest. Ze bestaat namelijk 40 jaar én opent haar gloednieuwe uitbreiding in Twekkelo. Wat begon als klein winkeltje in een oude klompenschuur groeide uit tot duurzame zuivelbereider van zo’n 8.100 vierkante meter. Een hele mijlpaal!

Met de nieuwbouw in Twekkelo vergroot de Zuivelhoeve haar kansen. Niet alleen de productie van de bekende emmertjes zuivel krijgt meer ruimte, er is vanaf nu ook meer capaciteit voor nieuwe producten. Denk hierbij aan plantaardige zuivel en duurzame producten. “Innoveren in onderscheidende zuivel blijft het segment waarop we inzetten”, vertelt Jacqueline Roerink, commercieel directeur. “We kunnen straks jaarlijks zo’n 50 miljoen liter melk verwerken tot authentieke zuivel. Aangeboden in de foodservice, supermarkten en onze ruim 80 eigen winkels door heel Nederland.” De Zuivelhoeve-winkels bieden naast Zuivelhoeve-zuivel ook andere kazen, noten en heerlijke delicatessen.

Deel van de oplossing

De nieuwbouw is tevens een grote stap in de wereld van duurzaamheid. Dat benadrukt Gerjhan Roerink, eigenaar, ook in zijn speech van vandaag. “We zijn ons bewust van de bijzondere omgeving. We voelen ons dan ook superverantwoordelijk om niet alleen een goede buur te zijn, maar ook een deel van de oplossing. Een generatiebestendige zuivelbereider, met een unieke marktpositie, goed ingepast in de landelijke omgeving”, vertelt hij. “Dat was onze belofte aan de gemeente, aan de provincie en aan Twekkelo.”

Duurzaamheid

Zo is de nieuwe locatie gebouwd onder BREEAM-certificering (certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving) en is het pand energieneutraal door de 2700 zonnepanelen op het dak. Jacqueline: “Het afvalwater dat tijdens de productie vrijkomt, zuiveren we in een biologische retentievijver bij de uitbreiding. Daarna stroomt het via een biologische waterzuivering terug in de lokale beken. Wat er overblijft is een restproduct, dat we omtoveren in biogas.” De gehele locatie – waar ook kantoren zijn gevestigd – is klaar om uiteindelijk gasloos te worden.

Met hetzelfde ambacht

Ondanks de groei behoudt De Zuivelhoeve haar authentieke karakter. “Dat vinden we erg belangrijk. En het maakt ons sterk als merk. Klanten kwamen 40 jaar geleden bij mijn ouders’ boerderij om verse (karne)melk, kwark en yoghurt te kopen. De yoghurt werd met een laagje fruit met de hand in emmertjes geschept”, vertelt Jacqueline. “Onze ouders vonden dat hun verse melk beter tot ambachtelijke zuivelproducten verwaard kon worden. En dat vinden we nog steeds! Daarom bereiden we onze producten nog op dezelfde authentieke manier.”

Passie en energie

Gerjhan blikt in zijn speech terug op de groei, successen en alle ontwikkelingen van Zuivelhoeve in de afgelopen 40 jaar. In het slot wendt hij zich tot zijn vrouw Diane. “Met onvoorstelbare energie en passie heb jij meegebouwd aan wat nu de Roerink Food Family is. Jij was de warme verbinding binnen het bedrijf en de winkels.” Hij vertelt over de steun die hij altijd van zijn vrouw heeft gekregen, in goede en minder goede beslissingen. “Zonder jou en oma waren wij nooit zover gekomen. Wat we met z’n tweeën begonnen zijn, gaan we met z’n zessen voortzetten.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.