Zo kun je juridische hulp vinden als ondernemer

24 februari 2023 10:56

Zo kun je juridische hulp vinden als ondernemer

Ondernemers krijgen constant met verschillende partijen te maken. Dit kunnen consumenten, potentiële partners of andere stakeholders zijn. Om de relatie tussen verschillende rechtspersonen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het Nederlands rechtssysteem in het leven geroepen. Echter, zien ondernemers soms de bomen door het bos niet meer, wanneer zij met een juridisch geschil te maken hebben. Op dit soort momenten is het fijn als zij weten waar zij terecht kunnen voor advies. Ben jij een ondernemer? En wil je weten hoe je juridisch ondersteund kunt worden? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Rechtsbijstand

Het rechtssysteem in Nederland is heel breed en veelomvattend. Dit maakt het voor veel ondernemers lastig om op de hoogte te zijn van alle belangrijke wet- en regelgeving. Daarnaast is het recht constant in ontwikkeling en aan verandering onderhevig. De reden hiervoor is dat het recht meegaat met de tijden waarin we leven. Om ervoor te zorgen dat ondernemers en burgers hun weg kunnen vinden in dit complex systeem, kunnen zij een beroep doen op de rechtsbijstand. In de meeste gevallen zoeken ondernemers deze hulp op wanneer zij met een juridisch geschil te maken hebben. Echter, dient een rechtsbijstandverzekering afgesloten te worden voordat je in de problemen zit. Je kan namelijk geen gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering wanneer je het probleem ziet aankomen. Uiteraard, kun je wel hulp krijgen. Heb je te maken hebt met klanten die niet betalen? Dan kun je bijvoorbeeld doorverwezen worden naar een passende Incassobureau.

Incassobureaus en deurwaarders 

Heb je geen idee wat een incassobureau voor je kan betekenen? Dan is het goed om te weten dat zij ondernemers steun bieden bij klanten of andere partijen hun betalingsplicht niet nakomen. Een incassobureau zorgt er dan voor dat deze openstaande rekeningen betaald worden. Het is goed om te weten dat een incasso door een bedrijf, maar ook door particulieren ingeschakeld kan worden. Ze zijn er dus voor iedereen! Hoe gaan incassobureaus dan te werk? Zij zullen eerst betaalverzoeken sturen naar de desbetreffende partij. Wordt er na enkele berichten geen gehoor gegeven aan deze verzoeken? Dan kunnen zij een ander drukmiddel inschakelen, namelijk een deurwaarder. Dit wordt alleen gedaan als er geen andere mogelijkheden meer zijn. Ben jij benieuwd naar meer juridisch advies? Dan kun je contact opnemen met Juristu

Samenvattend, als ondernemer krijg je met verschillende partijen te maken. Op het moment dat je met een juridisch geschil te maken hebt, kan het lastig zijn om hier zelf uit te komen. Voor dit soort situaties kun je een beroep doen op de rechtsbijstand.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.