Zo houd je de waterkwaliteit op het kantoor goed!

9 september 2021 13:52

Zo houd je de waterkwaliteit op het kantoor goed!

Het kantoor van jouw onderneming is natuurlijk de plek waar jij en het personeel de werkzaamheden dienen uit te voeren. Hoe beter de verschillende voorzieningen op het kantoor zijn, hoe gemakkelijker de werkzaamheden ook verricht kunnen worden. Wanneer we aan voorzieningen denken zul je in eerste instantie denken aan de werkplek, het eten/drinken op kantoor en het internet. Toch is er een andere voorziening die nog vele malen belangrijker is, namelijk het drinkwater op het kantoor. Nu is de kwaliteit van het water in Nederland over het algemeen redelijk goed. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Om de waterkwaliteit te waarborgen op het kantoor dien je hier als ondernemer regelmatig mee bezig. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het waarborgen van de waterkwaliteit op jouw kantoor.

Een waterontharder

De waterontharder is een product dat de laatste jaren enorm in trek is geraakt in Nederland. De waterontharder verwijdert het grootste deel van de kalkaanslag vormende mineralen uit het leidingwater. Hierdoor zal het water zachter worden, dit is niet alleen beter voor je maar dit zal de smaak van het kraanwater ook goed doen. Omdat de waterkwaliteit in Nederland over het algemeen redelijk goed is heb je zeker niet overal een waterontharder nodig. Om te kijken of jouw kantoor een waterontharder nodig heeft raden we je aan om de kwaliteit van het water te checken. Als het water hard tot zeer hard is het zeker wel aanraden om een waterontharder aan te schaffen voor op kantoor! Weet je niet hoe de kwaliteit van het water op jouw kantoor is? Laat dit dan opmeten!

Controles

Om de goede kwaliteit van het kraanwater te garanderen is het noodzaak om een professionele partij dit ieder jaar te laten controleren. Dit gebeurt over het algemeen door specialisten die alle leidingen en andere aspecten van het waternet binnen het gebouw checken. Een van de belangrijkste controles hierin is de keerklepcontrole. Deze klep dient namelijk te allen tijde goed te functioneren. De keerklep garandeert het feit dat het water slechts één kant op stroomt. Wanneer dit niet het geval is dan kan hier al snel een legionellabacterie ontstaan. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt in de watervoorziening van jouw werkplek!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.