Wijkgericht ondernemen

19 december 2022 13:08

Wijkgericht ondernemen

Leefbaarheid in de wijk en het versterken van de positie van kwetsbare burgers in onze samenleving vinden wij belangrijke thema’s. Daarom hebben we het afgelopen jaar samen met onze zorgondernemers gekeken hoe we krachten kunnen bundelen. We gaan van ondernemen in de wijk naar ondernemen samen, met, voor en door de wijk. Een mooi voorbeeld hiervan is Move2Work, onderdeel van FC Social Work, in Nijmegen. Zij zijn als zorgondernemer aangesloten bij Driestroom. Oprichter Saïd Achouitar begeleidt bij Move2Work samen met zijn team kwetsbare jongeren uit de wijk, met als doel dat zij van hun levenservaring hun kracht kunnen maken en daardoor hun talenten kunnen activeren. Ontmoeting speelt hierbij een belangrijke rol, net zoals sport. Door sport komen zij letterlijk in beweging: ze worden fysiek fitter, maar ook mentaal sterker, wat hun weerbaarheid vergroot.

Dat de meeste zorgondernemers zich steeds meer inzetten voor de wijk en hun directe omgeving is een mooie ontwikkeling. En tegelijkertijd een uitnodiging om te blijven werken aan de doelen die we hebben voor de komende jaren om de leefbaarheid in wijken te vergroten. Veel kwetsbare mensen staan met de rug naar de buurt. Wij willen dat iedereen onderdeel is van de wijk, acceptatie en burgerschap zijn hierin van belang. Dit thema nodigt uit tot creatieve en innovatieve oplossingen die meer ondernemendheid en ondernemerschap vragen.

Graag willen wij andere organisaties en ondernemingen inspireren om ook te investeren in het ‘wijkgericht ondernemen’. We staan samen voor een maatschappelijke opgave. Met creativiteit, innovativiteit, samenwerken, opbouwen, en ondernemendheid kunnen kwetsbare mensen meedoen. Zo blijkt wel uit het initiatief van Move2Work. «

Esther Nelissen en Hans van Gestel
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
hansvangestel@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.