Weserve neemt Datacenter Groningen over

21 september 2022 12:15

Weserve neemt Datacenter Groningen over

Het Hengelose bedrijf Weserve heeft Datacenter Groningen overgenomen en met deze overname breidt ze haar diensten uit met datacenter housing en aanverwante activiteiten. Weserve focust zichzelf al lange tijd op de uitrol van glasvezel- en hostingdiensten.

Het bestaande netwerk van Weserve wordt gekoppeld aan Datacenter Groningen. Dit bestaat uit een glasvezelring door Noord-Nederland, die meer capaciteit biedt aan het datacenter. Voor klanten binnen Datacenter Groningen betekent dit, dat er een groter netwerkbereik beschikbaar komt en hogere bandbreedtes voor internetverkeer tegen lagere kosten.

Over Datacenter Groningen

In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve

Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.