Waterstof tanken kan nu ook gewoon in Groningen!

17 november 2021 09:16

Waterstof tanken kan nu ook gewoon in Groningen!

Afgelopen vrijdag werd aan de Bornholmstraat het eerste, openbare waterstoftankstation van Groningen geopend door Holthausen Energy Points. Dit waterstoftankstation is gebouwd door Resato International, hoge druk specialist. Vanaf heden kunnen zowel auto's, busjes als vrachtwagens binnen 4 tot 10 minuten de waterstoftank vullen. Dit waterstoftankstation is binnen een korte periode gerealiseerd, als resultaat van een intensieve samenwerking, om samen emissievrije mobiliteit te realiseren.

Opening Holthausen waterstoftankstation

Dankzij de opening van het Holthausen waterstoftankstation is er een mega stap gezet in het gezamenlijk stimuleren van emissievrije mobiliteit. Tijdens de opening waren Holthausen Groep Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Hyzon Motors Investors, Hanze University of Applied Sciences, en Resato Hydrogen Technology aan het woord en andere geïnteresseerden aanwezig. Aan het einde van de opening hebben de waterstofvoertuigen van de landelijke waterstof challenge de auto's volgetankt, voor het maken van nog meer schone kilometers.

17 waterstofauto’s back-2-back tanken

Rob Castien CEO van Resato begon tijdens de opening zijn speech met "Ik ga deze speech vanuit het hart en uit emotie doen. We hebben 17 waterstofauto's getankt, achter elkaar. Geen bevroren nozzles! En er is geen tankstation in de wereld waar je dat kan doen behalve bij deze hier, ontwikkeld in Assen. En daar ben ik trots op" aldus Castien. Het waterstoftankstation heeft deze dag 17 voertuigen achter elkaar vol getankt binnen 2 uur en 15 minuten, waarbij de laatste 8 voertuigen volgetankt waren in ongeveer 5 minuten. En dat is precies wat we met elkaar willen. We zijn gewend om benzine en diesel te tanken en binnen vijf minuten weer onze weg vervolgen, dat kan nu in Groningen met waterstof ook.

Groot transport naar Doetinchem

Daarnaast is er afgelopen vrijdag vanuit Assen het transport begonnen van een ander waterstoftankstation. Het complete systeem werd opgehaald door 4 vrachtwagens en afgeleverd in Doetinchem. Dit FSS-systeem is geproduceerd door Resato International voor Kuster H2 Energy in Doetinchem. Het doel van dit station is dat ongeveer 10 bussen van Arriva gebruik gaan maken van deze waterstof tankvoorziening. Dit waterstoftankstation biedt de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week voertuigen te vullen met 350 of 700 bar. Dit waterstoftankstation behoort tot één van de grootste waterstoftankstations van Europa. Het operationeel opleveren van dit waterstoftankstation gaat ongeveer 4 weken duren. De verwachting is dat er half december waterstof getankt kan worden in Doetinchem.

Resato International BV 
Duitslandlaan 1, 9403 Assen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.