Waarom jij een patchpaneel nodig hebt voor jouw bedrijf

29 november 2021 11:00

Waarom jij een patchpaneel nodig hebt voor jouw bedrijf

Je hebt vast wel eens van de term "patchpaneel" gehoord, maar wat is het? Een patchpaneel is een kleine doos, meestal met 24 poorten, die wordt aangesloten op een grotere switch of router en vervolgens op een heel netwerk. Wanneer je jouw netwerk en datacenter moet bewaken, zijn patchpanelen waar je naar op zoek moet zijn. Ze bieden gemakkelijke toegang voor beheer en probleemoplossing met beschadigde kabels die snel worden geïdentificeerd en hersteld met minimale uitvaltijd.

In dit artikel lees je alles over patchpanelen en hoe ze jouw datacentrum ten goede kunnen komen. Patchpanelen zijn een integraal onderdeel van elk datacenter omdat ze jou in staat stellen om efficiënt en veilig informatie, via kabels, naar verschillende apparaten te verzenden.

Haal meer uit jouw patchpaneel

Patchpanelen vergemakkelijken het oplossen van problemen. Als er bijvoorbeeld een probleem is met het netwerk, kun je eenvoudig bepalen welke kabel moet worden vervangen. Dit maakt het ook gemakkelijker om jouw netwerk te laten groeien. Je kunt meer kabels en aansluitingen toevoegen zonder zorgen te maken over ruimtegebrek. Patchpanelen helpen jouw racks georganiseerd en netjes te houden. Wanneer alles netjes in de daarvoor bestemde sleuf is aangesloten, is het voor IT-technici veel gemakkelijker om problemen op te lossen of rond het rack te blijven hangen als ze zich vervelen.

Hoe vindt je het beste patchpaneel voor jouw behoeften?

Een patchpaneel is een modulair wandpaneel dat een middel biedt voor het organiseren en aansluiten van kabels. Het kan worden gebruikt om veel verschillende soorten kabels vast te houden en aan te sluiten, waaronder coaxkabel, koperen twisted-pair kabel, glasvezelkabel en optische vezel. Patchpanelen zijn in verschillende configuraties beschikbaar: alleen jack-panelen bieden alleen aansluitingen (connectoren) om kabels in te pluggen; jack/breakout-panelen bieden zowel jacks als breakouts (splits) voor elke jack; patchkabels worden gebruikt om het ene apparaat of netwerk met het andere te verbinden; draadbeheerclips worden gebruikt om de draden te ordenen; en op een frame gemonteerde panelen die over een bestaand rek of kast worden gemonteerd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.