Waarom een speciaalbierpakket als kerstpakket?

20 oktober 2021 09:00

Waarom een speciaalbierpakket als kerstpakket?

Speciaalbier is nog nooit zo populair geweest anno nu. In Nederland alleen al meer dan 1000 brouwerijen met een zeer breed assortiment speciaalbier. Bierstijlen van blond tot Russian Imperial Stout.

Of je nu echt een bierkenner bent of nog een bierontdekker. Het totale aanbod van speciaalbier biedt voor ieder niveau een geschikt bier. Een bierontdekker zal beginnen bij de klassieke bierstijlen zoals blond, dubbel of tripel. Een echte bierkenner zal zich willen wagen aan een Russian Imperial Stout met cocos en chocolade. Of een tripel dat na het brouwproces op vaten heeft gerijpt, oftewel een barrel aged bier. En voor dit breed aanbod bestaat natuurlijk ook een app, Untappd. Een bierapp waarin de bierdrinkers bijhouden wat ze drinken en wat ze ervan vinden.

Bij Hellobier kunnen we ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet ziet. En daar helpen we je graag bij. In Veghel heeft Hellobier een bierwinkel met 1700 bieren als basis. Online biedt Hellobier een assortiment van bieren per stuk en bierpakketten aan. En met de bierpakketten ontdek je bierstijlen van kleine en grote brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Bierpakketten met bierinformatie

Sinds de oprichting van Hellobier in 2016 biedt Hellobier een bierabonnement aan. Iedere maand opnieuw een bierpakket met 8 andere bieren. Deze bieren zijn voorzien van bierinformatie met een QR code en tegenwoordig ook een online bierproeverij met 4 van de 8 bieren. Zo ontdek je niet alleen de nieuwste bieren maar ontdek je ook het verhaal achter een bier of brouwerij.

Naast het bierabonnement biedt Hellobier ook thema-pakketten aan. Een bierpakket op basis van bierstijl, locatie of biermoment. Een bierstijl is te verdelen in saison, tripel of bockbier. Bierpakketten gericht op locatie bestaat uit alleen maar Belgische bieren of 8 bieren uit Den Bosch. Biermomenten zijn te verdelen in bijvoorbeeld barbecuebier, winterbier of bier voor bij de openhaard. Ook deze bierpakketten zijn voorzien van bierinformatie zodat je meer komt te weten over de herkomst van het bier en de brouwerij.

Voor en door bierkenners

Hellobier is in 2016 opgericht door Job Nijhoff. Oorspronkelijk alleen een webshop, later volgden ook bierproeverijen op locatie en sinds november 2020 wordt dit gecombineerd met een bierwinkel in Veghel. Vanaf oktober 2021 mag Job zich Internationaal Biersommelier noemen na het volgen van 3 cursussen.

In de winkel werken ook echte bierkenners die gek zijn op speciaalbier. Het personeel vult elkaar goed aan wat betreft favoriete bieren. Zo weet de een alles te vertellen over de bierstijl saison en kan een ander je weer alles vertellen over bieren met spontane vergisting.

“Er komen hier bierkenners die aan de hand van Untappd hun eigen bier uitzoeken maar ook ontdekkers die graag advies van ons willen voor een proeverij of voor het ontdekken van een, voor hen, nieuwe bierstijl. Iedere bierliefhebber voelt zich hier thuis” alsdus Job van Hellobier.

Drie redenen waarom een bierpakket als kerstpakket

  1. Door breed aanbod van speciaalbieren wordt zowel de bierkenner als bierontdekker verrast
  2. Men komt tijdens het proeven meer te weten over het bier en de brouwerij
  3. Het bierpakket wordt direct bij de juiste persoon thuisbezorgd

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.