Waarom blijft de paraplu een topper?

12 december 2022 12:57

Waarom blijft de paraplu een topper?

Iedereen heeft er wel een of meerdere in huis, want in ons regenachtige kikkerlandje kun je niet om een voorwerp heen dat je tegen de regen beschermt. We hebben het natuurlijk over de paraplu. Hoewel bijna iedereen ze heeft, blijven de paraplu’s als relatiegeschenk een topper. Vergroot hiermee je zichtbaarheid!

De paraplu, een vertrouwd item, al eeuwenlang

De paraplu is figuurlijk niet kapot te krijgen. Al in de oudheid werd hij gebruikt, al fungeerde hij toen als bescherming tegen de zon, dus als parasol. Vanaf het begin van de 18e eeuw veranderde de functie in die van de huidige: bescherming tegen de regen. Dat gebeurde in het, net als Nederland, regenachtige Engeland, alwaar mannen ze gingen gebruiken. De Engelse gentleman in pak, met een bolhoed en getooid met paraplu, wie kent dat beeld niet?

In 2005 zag de stormparaplu het levenslicht. Dé bescherming tegen de regen blijft zich doorontwikkelen en is nu ook letterlijk bijna niet kapot te krijgen, want de innovatieve stormparaplu zou maar liefst stormen tot windkracht tien kunnen trotseren.

Een paraplu heeft grote toegevoegde waarde:

  • Veel keuzemogelijkheden. Welke paraplu vind je mooi? En welke is de meest praktische? Voor elke situatie is er een perfect passend exemplaar. Ga je voor een met een klassieke uitstraling of voor een gemakkelijk meeneembare, opvouwbare paraplu? Of zoek je juist een extra grote, een golfparaplu? Of laat je je oog vallen op de stormvaste uitvoering?
  • Perfecte merchandising. De paraplu is het perfecte merchandising artikel, specifiek door zijn grote bedrukbare oppervlak. Wie kiest voor een paraplu bedrukken kan helemaal losgaan. Met een paraplu met levensgroot logo en in de bedrijfskleuren bijvoorbeeld. Extra merkbekendheid gegarandeerd. Voor je het weet timmer je met je bedrijf aan de weg in China, Londen of Parijs! Paraplu’s reizen vaak met hun eigenaren van hot naar her.
  • Fashion item. Trek er op een druilerige dag op uit met een vrolijke paraplu. Eentje die bij jouw kleding matcht of juist een afstekende kleur? Een paraplu met logo maakt jouw bedrijf extra zichtbaar en gaat ook prima samen met een fashionable exemplaar.
  • Musthave. Aangezien Nederland steeds vaker wordt overvallen door heftige buien, is het draagbare regenscherm een musthave, waarvan we er graag meerdere bezitten. De ene keer is het handig om hem in je tas te kunnen steken en een andere keer neem je graag een groter exemplaar met stevige punt mee, die ook - dicht natuurlijk - als wandelstok is te gebruiken. En de ene dag prefereer je een meerkleurige, anderendaags een rustiger versie.
  • Van eenvoudig tot duur. Paraplu’s zijn in diverse prijscategorieën verkrijgbaar. Welke je ook kiest, een goedkoop exemplaar is eveneens kwalitatief hoog. Met goedkope paraplu’s bedrukken ben je zeker spekkoper. Het promotiebudget wordt dan immers ten volle benut.

Tip: overweeg het logo kleiner af te drukken. Of om het ingenieus te verwerken in het creatieve ontwerp. Wie weet creëer je een collectorsitem en dan wordt ongetwijfeld gevraagd (of gespeurd) van wie die paraplu’s met eigen logo afkomstig zijn. Ook een uitstekende manier om naams- en merkbekend te vergroten.

Wordt het de populaire opvouwbare paraplu, kies je een andere betaalbare uitvoering of juist een hogere geprijsde versie? Zie Gift Campaign voor het complete assortiment paraplu’s en andere relatiegeschenken en promotieartikelen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.