Waar kan je het beste een zakelijke rekening openen?

14 oktober 2021 13:50

Waar kan je het beste een zakelijke rekening openen?

Wanneer je voor jezelf begint, moet je van alles regelen. Doordat er zoveel op jou afkomt, kunnen wij ons voorstelen dat je niet overal aan denkt. Uit ervaring weten we bijvoorbeeld dat niet iedere ondernemer een zakelijke rekening opent. Alhoewel dit niet altijd verplicht is, ontkom je er vaak niet aan. De meeste banken staan het namelijk niet toe om een privérekening te gebruiken om zakelijke betalingen te ontvangen. Heb je nog geen zakelijke rekening geopend, maar begin je binnenkort wel voor jezelf? Wacht hier dan niet langer mee. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je zo’n rekening het beste af kunt sluiten. Daarom helpen wij jou hier in deze tekst een handje bij. 

Bepaal wat je nodig hebt 

Voordat je begint aan jouw zoektocht naar een zakelijke rekening, raden wij je aan voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt. Om de juist keuze te maken, is het verstandig om naar jouw bedrijf te kijken. Ga je als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) aan de slag? Dan heb je genoeg aan maximaal één zakelijke rekening en één betaalpas. Je hebt immers geen personeel in dienst, waardoor het onnodig is om meerdere rekeningen en betaalpassen te hebben.  
 
Heeft jouw bedrijf vof, nv of bv als rechtsvorm? Dan heb je het bedrijf waarschijnlijk samen met anderen opgericht. In dat geval is het wel prettig dat iedere eigenaar over een zakelijke betaalpas beschikt. Kies daarom voor een pakket met meerdere zakelijke betaalpassen. Er zijn bijvoorbeeld pakketten met twee of zelfs drie pinpassen. Indien gewenst kun je ook voor een pakket kiezen dat bestaat uit meerdere zakelijke betaalrekeningen. 

Ga op zoek naar geschikte partijen  

Als je weet wat je nodig hebt, begin je aan jouw zoektocht. Je moet allereerst een partij vinden waarbij je een zakelijke rekening kunt openen. Dit is vandaag de dag niet bijzonder lastig meer. Zoek maar eens op ‘zakelijk rekening openen’ op het internet. Je krijgt binnen een paar tellen talloze resultaten. Heb je geen zin om veel tijd te steken in het vinden van de beste zakelijke rekening? Dan open je deze rekening mogelijk bij de eerste de beste aanbieder. Zonde, want je betaalt in dat geval mogelijk onnodig veel voor jouw zakelijke rekening.  

Vergelijk aanbieders met elkaar  

Om te voorkomen dat je al snel spijt krijgt van jouw keuze, raden wij je aan zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Sommige mensen krijgen hier de rillingen van, maar het legt jou over het algemeen geen windeieren. Door een vergelijking te maken slaag je er namelijk in de goedkoopste en beste zakelijke rekening te vinden. Vergelijk zakelijke rekeningen bij voorkeur via een vergelijkingssite. Je vult hier simpelweg jouw wensen en/of eisen in en de site gaat voor je aan de slag. Vervolgens krijg je een overzicht met zakelijke rekeningen die aan jouw voorkeuren voldoen. Hierdoor lukt het jou om in korte tijd de beste zakelijke rekening te vinden.  

Staar je niet blind op de prijs  

Ga je zakelijke rekeningen met elkaar vergelijken? Dan willen wij jou graag behoeden voor een veelgemaakte fout. Veel beginnende ondernemers staren zich namelijk blind op de prijs. Niet gek, want de start van een bedrijf kost vaak veel geld. Daarom is het lekker als je ergens op kunt besparen. Bespaar bij voorkeur niet op een zakelijke rekening. De goedkoopste zakelijke rekening is namelijk lang niet altijd de beste keuze. Zo blijkt later mogelijk dat er een addertje onder het gras zit. Let bij het vergelijken daarom liever op de inhoud van het pakket dan op de prijs. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.