Voor welke kantoortuin ben jij geschikt?

29 juni 2022 11:23

Voor welke kantoortuin ben jij geschikt?

Er zijn enorm veel verschillende tuinen. Als je eens op visite gaat bij een kennis, een vriend of vriendin, een familielid of wie dan ook, dan zul je telkens opnieuw verschillende en diverse tuinen tegenkomen. Iedereen heeft immers een andere smaak en niet iedereen heeft dezelfde groene vingers. Daarom is het belangrijk om een tuin in te richten die bij jou past en bij niemand anders. Heb jij groene vingers en ben je graag uren bezig in jouw eigen tuintje? Kies dan voor een groene en uitdagende tuin met de mooiste planten en bloemen. Zit jij liever binnen aan andere hobby's te werken, kies dan een andere tuin die onderhoudsvriendelijk is en niet zoveel aandacht vereist. Zo voorkom je dat jouw tuin over een tijdje niet om aan te zien is.

Een groene tuin

Met een groene tuin kun je alle kanten op? Houd je van bomen? Dan plant je die. Daar zul je wel voldoende ruimte voor moeten hebben. Houd je van bloemen? Ga naar een tuincentrum en verzamel alle bloemen die je maar wenst. Houd je juist van coniferen en andere groene planten? Ook dan kun je terecht bij menig tuincentrum voor de leukste planten waar je alle ruimte hebt om te kiezen welke planten bij jou en je tuin passen. Leef je uit en geef alle aandacht aan je tuin. Groene vingers zijn hier wel vereist

Een tuin met weinig onderhoud

Geen groene vingers? Dan zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden over voor je. Denk aan een tuin bestaande uit tegels. Het enige wat je zo nu en dan eens zal moeten doen is onkruid tussen de tegels vandaan halen. Je tuin ziet er dan al snel verzorgd uit. Kleed het aan met tuinmeubilair en hang bijvoorbeeld wat leuks op de muur. Dit hoeft geen plant te zijn, want daar zul je meer voor moeten zorgen. Ook met kunstgras kun je ver vooruit. Dit heeft geen onderhoud nodig, want het gras zal uiteraard niet groeien. Je tuin ziet er wel gelijk groen uit zonder dat je er iets aan moet doen.

Pas de tuin aan op jouw wensen

Zoals je ziet, kun je alle kanten op die je maar wil. Groene vingers? Dan kun je een mooie tuin inrichten met van alles en nog wat. Begin zelfs een moestuintje. Dan kun je nog meer aandacht besteden aan je tuin en allerlei groenten en fruitsoorten zelf verbouwen. Niet zo geschikt voor een tuin met veel onderhoud? Zelfs dan kun je er wat moois van maken op je eigen manier. Leg kunstgras neer, haal tegels naar je tuin en decoreer je tuin met bijvoorbeeld posters aan de muur en leuke lichtjes. Zo maak je een makkelijke tuin toch gezellig.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.