Verstopt riool op kantoor? Dit kun je eraan doen

25 januari 2022 09:39

Verstopt riool op kantoor? Dit kun je eraan doen

Op kantoor wil je natuurlijk dat alles lekker doorloopt. Heb je last van rioolproblemen op het werk, zoals bijvoorbeeld een slecht doorlopende afvoer, een verstopte leiding of rioolvliegjes op het toilet? Dat geeft overlast, en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Voor het oplossen van bijvoorbeeld een verstopping in het riool kun je het best een professional inschakelen, zoals Michel Doorn. Op deze pagina vertellen we je wat je kunt doen om een verstopping zo snel mogelijk te verhelpen.

Wat zijn de oorzaken van een verstopping?

Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben, en op verschillende plekken ontstaan. Denk aan de vaatwasser op kantoor, de afvoer in de kantine of de wc’s. Omdat er dagelijks water, zeep en andere resten doorheen gaan, kan elke afvoer op den duur verstopt raken. Zelfs zeep kan op den duur een verstopping veroorzaken, waardoor het water niet goed meer wegloopt. Een verstopping is daardoor niet altijd te voorkomen. Gelukkig kan een professional een verstopte leiding snel weer vrijmaken, waar die verstopping zich ook bevindt. In veel gevallen kan de verstopping zelfs al binnen een half uur verholpen zijn.

Afvoer verstopt: schakel een professional in

Ontstaat er een verstopping op de werkvloer, dan wordt het niet aangeraden te proberen deze zelf te verhelpen. In de meeste gevallen zorgt dat namelijk eerder voor schade dan voor een oplossing. Is de afvoer verstopt, of lopen jij of je medewerkers tegen een ander rioolprobleem aan? Bel dan liever een ontstoppingsbedrijf. De monteurs van zo’n bedrijf kunnen de meeste verstoppingen in korte tijd oplossen, waardoor de overlast snel verholpen is en je medewerkers weer lekker aan het werk kunnen. Een ontstoppingsbedrijf heeft alle materialen, kennis en apparatuur in huis om kort werk te maken van diverse rioolproblemen. Daardoor ben jij snel van de rioolproblemen af.

Hoe voorkom je een verstopping?

Is de verstopping verholpen, dan wil je natuurlijk zorgen dat die niet snel terugkomt. Het is dus een goed idee om je medewerkers te wijzen op de manieren waarop je een verstopping kunt voorkomen. Ook zelf kun je iets doen. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg schone afvalbakken op de toiletten, en attendeer medewerkers erop dat ze geen vaste objecten door de WC spoelen. Op die manier voorkom je dat de WC verstopt raakt. Ook kun je een filter in de afvoer plaatsen, waardoor etensresten niet zo makkelijk meer door de gootsteen spoelen. Op die manier houd je je leidingen zo schoon mogelijk, en verklein je het risico op een verstopping.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.