Verhoogde productiviteit met smart glasses

20 januari 2022 14:08

Verhoogde productiviteit met smart glasses

Orderpicken is een van de belangrijkste processen bij logistieke bedrijven en de groeiende e-commerce. Innovatie kan daar dan ook niet achterblijven.

Ieder bedrijf heeft er anno 2021 last van; Een tekort aan mensen. Smart glasses ondersteunen medewerkers om snel foutloos mee te kunnen draaien binnen de bedrijfsprocessen. Het Rijnsburgse Augmex staat met deze innovatie in de Nederlandse Innovatie Top 100 lijst van de Kamer van Koophandel.

Smart glasses in de logistiek

We ontvangen 80% van de informatie die we opnemen via onze ogen. Dit feit vormt de kern van een van de meest recente ontwikkelingen in de logistiek: Orderpicking met behulp van een smart glass. Deze ‘Pick-by-Vision’ techniek wordt door het Nederlands Augmex ontwikkeld en geïmplementeerd. Met de eerste implementaties binnen de sierteeltsector focust het bedrijf anno 2022 volop op de logistieke bedrijven in Europa. “We kunnen Pick-by-Vision toepassen in ieder orderpickproces en koppelen met ieder WMS/ERP pakket.” aldus Lars Heemskerk, eigenaar Augmex.

Anders dan Pick-by-Voice, waarbij de gehele werktijd volle concentratie is vereist en wat gelimiteerd is aan spraakcommando’s, werk je met Pick-by-Vision met beelden. Deze technologie is dan ook zodanig ingericht dat je op het juiste moment de benodigde informatie voor je ziet, waardoor je dus ook nog steeds met twee handen vrij blijft werken. Doordat je geen spraakprofielen hoeft in te leren en mensen visueel ingericht zijn, wordt de inwerktijd van nieuwe orderpickers ook drastisch verminderd.

Smart glasses voor remote support

Naast de logistieke oplossingen biedt Augmex een zogehete Remote Support oplossing; videobellen via een smartglass. Doordat de servicemedewerker door middel van een videogesprek door de ogen van de medewerker meekijkt zijn situaties op locatie direct te begrijpen. Tijdens het gesprek kan de servicemedewerker door middel van de unieke augmented reality software objecten in het zichtveld van de medewerker op locatie aankaarten en omcirkelen.

Doordat je alle expertise binnen enkele seconden op locatie kunt halen ben je als werkgever onafhankelijk van je personeel en kun je ook de nieuwe minder ervaren medewerkers dezelfde kansen bieden en breed inzetten.

Werken met de nieuwe Glass Enterprise van Google

De Google Glass die in 2013 op de markt kwam is in 2019 vervangen door de Glass Enterprise Edition. Een verbeterde versie van zijn voorganger, gefocust voor de toepassingen waar Augmex zich op focust. Zij zijn dan ook erkend als geautoriseerde Glass Solution Provider en zijn hierdoor de enige in Nederland met logistieke oplossingen voor de nieuwe Glass.

Augmex

2231 NB  Rijnsburg
Tel. 071 - 203 2800
E-mail. info@augmex.com
augmex.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.